Sport

Drietal spelers vertrekt bij Harkemase Boys

HARKEMA – Johnsen Bacuna, Jasper Valentijn en Bryan Inge vertrekken na dit seizoen bij Harkemase Boys. Zij hebben dat deze week aan de rest van de A-selectie bekendgemaakt. De drie hebben nog geen nieuwe club.

Van de drie spelers is Bacuna het langst actief voor Harkemase Boys. Hij kwam halverwege het seizoen 2011/2012 bij de club. Van de toenmalige A-selectie zijn verder alleen nog Jordy van Wijk en Oebele Schokker (na een uitstapje) overgebleven. Bacuna speelde tot nu toe 93 officiële wedstrijden voor Harkemase Boys, waarin hij 28 doelpunten maakte. Zijn sportieve hoogtepunt voor Harkemase Boys was ongetwijfeld de bekerfinale van 2013, waarin Bacuna de beslissende 3-2 maakte tegen aartsrivaal Genemuiden.

Ook Jasper Valentijn heeft de bekerwinst op zijn naam staan. Valentijn is momenteel bezig aan zijn derde seizoen op De Bosk. In de zomer van 2012 kwam Valentijn over van Be Quick 1887. Valentijn, die zijn meeste wedstrijden als centrale verdediger of linksback speelde, heeft 59 wedstrijden voor Harkemase Boys achter zijn naam staan en kiest er voor om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Bryan Inge kwam afgelopen zomer ook van Be Quick 1887. De pas 20-jarige aanvaller is voor de winterstop in 11 officiële wedstrijden in actie gekomen voor Harkemase Boys. Een hoogtepunt was echter in de oefenwedstrijd tegen Cambuur, waarin de doelgerichte vleugelspeler op fraaie wijze scoorde. In 11 officiële wedstrijden was Inge tot nu toe goed voor twee assists.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button