HoofdnieuwsRegionaal

Dringend beroep gemeenten NO-Fryslân aan provincie voor betere ontsluiting Skieding-A7

 

KOLLUM – Eerder dit jaar heeft de provincie Fryslân een plan gepresenteerd voor de opwaardering van de N358 Skieding-Uterwei. De gemeenten in Noordoost Fryslân hebben echter grote zorg of met de uitvoering van dit plan een vlotte én veilige ontsluiting van de regio, en dan met name de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen, naar de A7 gerealiseerd kan worden.
Deze zorg wordt gedeeld door de Ondernemersfederatie Noordoost Friesland (ONOF) en de gemeente Grootegast. De gemeenten doen gezamenlijk een dringend beroep op Gedeputeerde Staten van Fryslân om het plan nog eens opnieuw tegen het licht te houden. Ook na de realisatie van de Centrale As blijft een goede ontsluiting langs de oostflank van Fryslân nodig. De gemeenten vinden dat het traject Buitenpost – A7 tenminste dezelfde kwaliteit van doorstroming moet hebben als  het traject Twijzel – Nijtap. Met de huidige plannen voor de N358 is dat volgens de gemeenten echter niet mogelijk.
Nu uit het inspraaktraject blijkt dat ook het veiligheidsaspect (oprijdbaarheid en oversteekbaarheid vanaf zijwegen en erven) gecompliceerder ligt dan gedacht, vinden de gemeenten dat de provincie een extra inspanning moet leveren om én de veiligheid én de doorstroming te waarborgen.

Vanuit de Agenda Netwerk Noordoost werkt de regio samen met de provincie aan concrete projecten die een bijdrage leveren aan een gezonde sociaal-economische toekomst voor Noordoost Fryslân, zoals de opwaardering van de N358. In 2030 is het goed wonen in de regio, zijn er voldoende banen en is de omgeving op orde.

 

Brandbrief aan Gedeputeerde Staten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button