EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Druk bezochte Oogstdag en Fruitshow bij De Kruidhof

BUITENPOST – Zaterdag 12 oktober organiseerde Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost haar traditionele en altijd drukbezochte Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag van het seizoen was er van alles te doen. Zo was er weer de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een gezellige markt in de Kloostertuin en de kas. De kinderen konden pompoenen snijden. Volwassenen konden herfstschikken met pompoenen en materiaal uit de tuinen. De Kruidhof  vroeg op deze dag een gereduceerde entreeprijs. 

In het kader van  675 jaar Achtkarspelen organiseerde De Kruidhof drie bijzondere rondleidingen over de historie van De Kruidhof en het landschap in Achtkarspelen en voor het eerst was er een proeverij van zelfgemaakte kruidenlikeuren en Beerenburg Er was een interessante rondleiding door de tuinen die de focus lag op de kruiden die worden gebruikt voor het maken van kruidenlikeuren. Daarna kon je zelf de likeuren proeven en kreeg je de recepten mee naar huis.

Ook dit jaar presenteert De Kruidhof zo’n tachtig soorten appels en peren van voornamelijk oude rassen uit eigen Fruithof. Deskundigen vertelden van alles over fruit en uw eigen appel- of perenboom en hoe daar mee om te gaan. Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kon je informatie krijgen.

In de kloostertuin en in de kas was een najaarsmarkt met onder andere verschillende jams, sappen, natuurlijke verzorgingsproducten, diverse geitenkazen, kruidenthee,  zepen en nog veel meer. Ook de Lionsclub was er met een stand waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Verder was er een proeverij van pompoensoepen in verschillende varianten. Deze opbrengst gaat ook naar een goed doel. Volwassenen konden een herfstschikking maken van verschillende materialen uit de tuinen.

In de verkooptuin waren naast de uitgebreide planten- en kruidencollectie speciale aanbiedingen van het laatste kleinfruit. Kinderen konden in de kas een mooie lampion snijden uit een pompoen. Daarnaast was er een spectaculaire opblaasbare hindernisbaan van maar liefst 18 meter naast de speeltuin.In de verkooptuin was nog een show van prachtig bewerkte pompoenen in het donker.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button