HoofdnieuwsRegionaalVideo's

Drukte en recordpoging tijdens Oldtimersfestival Twijzelerheide (video)

TWIJZELERHEIDE – Zaterdag werd voor de zevende keer het Oldtimerfestival in Twijzelerheide gehouden. Evenals voorgaande jaren was er ook deze keer weer een gevarieerd programma voor jong en oud. Er stonden veel oldtimers vrachtwagens, -tractoren, -auto’s,- motoren en -brommers opgesteld op 10 hectare land aan het Wyldpaed-Oast.

Er werden de hele dag grasbaanraces gereden, hier werd weer fanatiek gestreden. Dit jaar is in samenwerking met de O.B.K. een poging gedaan om het Fries record voor de meeste brommers op rij te verbreken en dit is gelukt en kwam tot 310 brommers op een rij. Na de recordpoging werd samen met burgemeester Gerbrandy de toertocht verreden.

Op de ambachtelijke markt stonden dit jaar onder andere een een palingroker, een antieke ijscowagen, een eendenkorf vlechter en veel kramen met delicatessen. Ook was er een onderdelenmarkt voor oldtimers.

De ware publiekstrekker voor de waaghalzen was  de kermisattractie Booster XL van 35 meter hoog. Op grote hoogte vlogen bezoekers in deze attractie over de kop. Voor kinderen was er de nostalgische kermis met calypso, zweef, draaimolen, autoschilderen, quadbaan, touwtjetrek, schiettent en springkussens.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button