HoofdnieuwsRegionaalSport

Dubbelslag Piet Boelens bij 60 km hardlopen op Texel

KOLLUMERZWAAG – Tijdens de ‘Zestig van Texel’  is Goede Doelen hardloper Piet Boelens (62), fysiotherapeut uit Kollumerzwaag er Paasmaandag  in geslaagd zich in de uitslag te klasseren bij de 60 km hardlopers.

Bij zijn zwaarste run ooit loste hij bovendien een gedane belofte in: hij beloofde indertijd de inmiddels overleden ALS-patiënt Sjaak Hofstede uit Kollumerzwaag om ooit eens voor ALS te gaan hardlopen. Onder support van Sjaaks’ vrouw Sjoukje en dochters Irene en  Lisanne en dochtertje en partners, die ook naar Texel afreisden, kon Boelens de run in 06:35:34 voltooien, nog ruim binnen de limiet van zeven uren. Ongeveer de helft van de deelnemers bereikte na een zeer intensieve en zware run de finish op tijd.

Op weg naar deze run werden er de afgelopen weken ook donateurs  geworven hetgeen bij elkaar het mooie bedrag van 1345 euro opleverde voor meer onderzoek naar oorzaak en behandeling van ALS: hopelijk wordt er binnenkort een doeltreffende therapie uitgevonden om deze progressieve ziekte te kunnen bestrijden. ALS verdient blijvende aandacht en Boelens, die zijn actie voor ALS 14 april beëindigde, hoopt zijn steentje daaraan te hebben bijgedragen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button