Duur puntenverlies Buitenpost tegen Purmersteijn

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft zaterdag dure punten laten liggen tegen VPV Purmersteijn. De thuiswedstrijd werd terecht met 0-3 verloren. De Blauwkes speelden ondermaats, in een te laag tempo en konden aanvallend geen vuist maken tegen de ploeg uit Purmerend, die in de tweede helft gemakkelijk drie treffers produceerden. Door het verlies gaat Pumersteijn over Buitenpost op de ranglijst. “Een pijnlijke nederlaag”, constateerde Buitenpost-coach Jasper Bouma.

Vooraf hoopte Buitenpost een goed resultaat te halen tegen VPV (Verenigde Purmerender Voetbalverenigingen) Purmersteijn. De zondag hoofdklasser die dit seizoen in de zaterdag hoofdklasse B is ingedeeld, kent een moeizame start. Vorige week kreeg het team een klap na de 2-8 verliespartij tegen Staphorst. Pupil van de week Steyn Bouma (JO11-1) gaf nog het goede voorbeeld door de shoot-out raak te schieten. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er echter weinig. Het leek alsof beide ploegen vooral geen doelpunt tegen te wilde krijgen. Hoogtepunt was dat Joost Jesse Visser uit een corner de bal ineens op de wreef wilde nemen, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Na bijna een half uur kreeg Buitenpost een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Berend Schootstra ging een duel stevig aan en moest daarna geblesseerd naar de kant. Gevreesd werd voor een gebroken middenvoetsbeentje. Jelmer Vos was zijn vervanger op het middenveld. Kort daarop behoedde keeper Kevin van der Meulen de Blauwkes met een werkelijk katachtige redding voor een achterstand. Direct daarna schoot de topschutter van Purmersteijn, Daniël Schermer, in kansrijke positie naast.

Buitenpost mocht een aantal hoekschoppen in korte tijd nemen, maar die leverden niks op. Uit een corner van Willem de Boer schoot Robin Huisman de Jong hoog over.  Een vrije trap van Purmersteijn-speler Mohammed Ajnane werd geblokt in de muur, even later verscheen hij alleen voor Van der Meulen,  maar laatstgenoemde bleef uitstekend overeind. De beste kans van de eerste helft was voor Buitenposter Rob Dijkstra. Een-op-een voor de doelman kreeg hij zijn voet niet goed tegen de bal, waardoor de sluitpost kon redden.

De eerste mogelijkheid na de thee kwam uit een corner van Willem de Boer. Maar doelman Richard de Groot hoefde niet in actie te komen. Vier minuten na rust dacht heel Buitenpost dat een speler van Purmersteijn de bal over de lijn liet lopen. Een cruciaal moment, want van de assistent-scheidsrechter mocht hij doorspelen. Dat deden een paar spelers van Buitenpost niet, waardoor topscorer Daniël Schermer heel simpel door de verdediging kon lopen en de bal binnentikte. Buitenpost-coach Jasper Bouma bracht na een uur meer snelheid in het veld met Rolf Dijk voor Rudmer Loonstra. Naarmate de tweede helft vorderde ging Buitenpost meer risico nemen op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Purmersteijn die volop profiteerde van de ruimte op het veld met mooie combinaties. De 0-2 hing geruime tijd in de lucht. Het duurde tot zes minuten voor het einde voordat die viel. Schermer werd weggestuurd en maakte zijn tweede van de middag en zijn achtste van het prille seizoen. Drie minuten later liep invaller Jordi Wigman de Buitenposter verdedigers eruit en zette 0-3 op het scorebord. Daar bleef het bij, want Van der Meulen redde in blessuretijd nogmaals uitstekend en voorkwam daarmee een nog grotere nederlaag.

Trainer Jasper Bouma noemde het een teleurstellende middag. “Het was een zespuntenduel. We wilden aansluiting houden met middenmoot. Verdedigend hebben we de eerste helft niks weggeven, maar ook te weinig gecreëerd. We moeten schaven aan het vinden van de juiste oplossingen, zodat we ook meer mogelijkheden krijgen om te scoren. Na rust kwamen we te gemakkelijk en te snel op achterstand na een discutabele beslissing van de assistent-scheidsrechter. De laatste twintig minuten zijn we opportunistisch gaan spelen. Tegen het einde viel de tweede goal door niet het opheffen van buitenspel. Daarna was het een gelopen koers en krijgen we nog een treffer tegen. We moeten ons oprichten. Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen Flevo Boys.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Danny Boersma (69. Mark Huizinga), Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Willem de Boer, Berend Schootsta (26. Jelmer Vos), Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra, Rudmer Loonstra (60. Rolf Dijk), Rik Weening

Opstelling Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rano Burger, Boyd Mak, Mohamed Ajane (77. Mark de Loor), Lester Aarsman, Ruben Adneij (71. Jordi Wigman), Genairo Promes (71. Jemaro Breinburg), Daniël Schermer en Wadie Daouameur.

Scoreverloop: 49. Daniël Schermer 0-1, 84. Schermer 0-2, 87. Jordi Wigman 0-3

Gele kaart: Danny Boersma (Buitenpost), Bowedee Burleson (Purmersteijn)