Regionaal

Een lekker geurtje?

Onze neus is een belangrijk en bijzonder orgaan. Vaak onzichtbaar wordt dit zintuig geprikkeld. Afgelopen zomer waren wij in Moddergat in een Fiskershúske. O, wat ik daar rook deed me zo denken aan vroeger! Ik probeerde te achterhalen wat het was waardoor zoveel herinneringen boven kwamen. Ik weet het nog steeds niet. Het was geen vieze of sterke geur, maar een ‘oude’ geur. De kenmerkende geur van de bezoekjes aan pake en beppe in Oude Leije. Ook van de logeerpartijtjes bij een oom en tante in Beetgumermolen met heel veel fijne herinneringen zoals het slapen in een bedstee met de geur van kamferballen.

Wat de een lekker vindt, ervaart de ander als stank. Boerenkool of bloemkool kan behoorlijk stinken is mijn mening. Mijn man denkt daar anders over. Hij is ook zo’n liefhebber van stokvis. Vroeger was stokvis ‘earmelju’s ieten’ maar nu is het duur en staat daarom niet vaak meer op het menu. Familieleden waren nieuwsgierig naar deze lekkernij maar toen ze het gingen koken vonden ze de stank zo erg dat ze deze (vorstelijke) maaltijd door het toilet spoelden in de veronderstelling dat het bedorven was. Een hele grote vergissing volgens mijn partner en hij zou die lekkere vis zo terug willen halen… een opmerking die me altijd bij zal blijven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button