Regionaal

Een reis door het jaar met “De Vier Seizoenen Rond” bij Galerie Noordvleugel

VEENKLOOSTER – Het einde van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden Friesland (LF2018) nadert. Niet alleen in Leeuwarden maar in heel Friesland bruist het nog altijd.

Dus ook in Veenklooster: Galerie Noordvleugel!

Vanaf 24 november 2018 sluit Galerie Noordvleugel dit bijzondere jaar af met een nieuwe expositie: “De Vier Seizoenen Rond”.
Van de Winter naar de Lente, door naar de Zomer, om te eindigen in de Herfst.

Zeven kunstenaars laten u, in de warme sfeer van Galerie Noordvleugel, alle seizoenen beleven.

Dit doen zij in hun prachtige schilderijen, in hun bronzen beelden en foto’s.  Zij nemen u mee op een reis door de vier seizoenen met ieder hun eigen licht, schaduw en vorm.

In de galerie zijn voor het eerst schilderijen te bewonderen van Meg den Hartog en Gerrie Wachtmeester.

Meg den Hartog tovert door het gebruik van een oude schildertechniek in haar schilderijen een wereld tevoorschijn die helder en transparant is, met diepte, met licht en met gevoel voor detail.

In zijn schilderijen schept Gerrie Wachtmeester een verstilde wereld: niets beweegt, er is meestal geen mens te zien maar waarbij de sfeer van groot belang is.

Niet nieuw maar altijd weer in staat je te verwonderen met zijn prachtige schilderijen is Paul Christiaan Bos. Hij stelt extreme eisen aan zijn werk. Het is dan niet zozeer de detaillering als wel vooral de kleur en het licht waar het om gaat. Al zijn schilderijen stralen licht uit.

Ook Ahmad Haraji exposeert wederom in Galerie Noordvleugel. In de schilderijen van Ahmad  is het spel van licht en schaduw te bewonderen, geïnspireerd door de schilderijen van oude muren van boomgaarden in zijn geboorteland Iran.

Patrick van der Linde exposeert met nieuwe schilderijen. De schilderijen van Patrick zijn te omschrijven als magisch realistisch of surrealistisch. Hij werkt op een ambachtelijke manier met veel aandacht voor detail zodat de schilderijen na jaren hun geheimen nog kunnen prijsgeven.

Romee Kanis: geen schilderijen maar prachtige bronzen beelden. In haar bronzen beelden komen lichamelijkheid en innerlijkheid op bijzonder elegante wijze samen door de gracieuze vormen.

Met haar sfeervolle en verrassende foto’s en teksten is ook kunstenaar/natuurfotograaf Annita Hoekstra te bewonderen in de galerie: het laten voelen en beleven van onverwachte ontmoetingen in de natuur.  In haar teksten legt ze haar emotie van dat ene moment vast.

Galerie Noordvleugel is hét podium van en voor een diversiteit aan kunstenaars: schilders , beeldhouwers, fotografen. Deze kunstenaars vinden hier erkenning, herkenning en waardering.  Daarmee is Galerie Noordvleugel uitgegroeid tot hét kunsthuis van het Noorden en niet voor niets verkozen tot één van de beste 9 galerieën van Nederland in 2017.

Op vrijdag 21 december 2018 (vanaf 16.00 uur) zal Galerie Noordvleugel het jaar 2018 sfeervol afsluiten door samen terug te blikken op een bijzonder mooi  2018 en te proosten op een bruisend nieuw jaar: 2019!

Iedereen is van harte welkom.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button