RegionaalSport

Eenmalig sportevenement op Centrale As

DOKKUM – Zaterdag 24 september a.s. vindt op de Centrale As, dat is de nieuwe autoweg tussen Nijega en Dokkum, een groot eenmalig sportevenement plaats. Het evenement maakt deel uit van de openingsacitivteiten van de Centrale As. Verwacht wordt dat de nieuwe autoweg medio oktober volledig voor verkeer geopend wordt.

Het programma op 24 september bestaat uit twee wandelingen (10 en 15 km), hardlopen over 5, 10 en 21,1 (halve marathon), ploegentijdritten voor heren, dames en funklasse en een recreatief programma. Voor deelname aan het programma wordt inschrijfgeld gevraagd. De netto opbrengst van de dag is ter ondersteuning van stichting Leergeld in Noordoost Friesland. De Centrale As is de hele dag voor verkeer afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Wandeling

De wandeling start in Damwoude en gaat deels over de nieuwe weg, maar vooral door prachtig natuurgebied in de directe omgeving. De belangstelling is erg groot. Het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt. Overwogen wordt het aantal deelnemers te vergroten, zodat meer mensen kunnen meelopen. Er kan alleen worden meegelopen als vooraf is ingeschreven.

Ploegentijdrit

De spectaculaire ploegentijdrit is ‘s ochtends. 30 damesploegen, 30 herenploegen en maximaal 60 vriendenteams, bedrijventeams (funklasse) rijden een parcours over de Centrale As. De heren en damesploegen rijden onder auspiciën van de KNWU. De wedstrijd wordt gebruikt ter voorbereiding op het nationaal kampioenschap in oktober. Start en finish is in Bergum. Intussen hebben de nodige ploegen ingeschreven.

Hardlopen over 3 afstanden

De inschrijvingen voor het hardlopen verlopen volgens verwachting. Vooral de 10 km en de halve marathon zijn populair. Vanwege de logistiek is het aantal deelnemers beperkt. Zodra het maximale aantal deelnemers wordt bereikt, sluit de inschrijving. Hardlopers kunnen parkeren in Dokkum, worden met bussen naar de startposities gebracht en eindigen weer in Dokkum.

Recreatief programma

‘s middag wordt een recreatief programma samengesteld. Informatie hierover volgt nog.

Breed gedragen organisatie

De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Sport op de as wordt georganiseerd door Stichting Community Service Rotary Club Bergum. De organisatie wordt vrijwel volledig uitgevoerd door vrijwilligers van Rotary clubs Bergum, Dokkum en Lauwersland, Rotaract,Loopgroep Dokkum, Loopgroep Hugo Veenker, SV Friesland, Loopclub Bergum, Wielervereniging Wadro Ebbens en ondersteund door een team van het projectbureau van de Centrale As.

Informatie over dit unieke sportevenement is te vinden op website www.sportopdeas.nl. Op de website kan worden ingeschreven voor de diverse onderdelen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button