HoofdnieuwsRegionaal

Eerste- en tweedeklassers Lauwers College gaan los in water en op ijs

BUITENPOST – Zwemmen met 260 eerste- en tweedeklassers in de Blauwe Golf en schaatsen met een iets kleiner aantal op de nieuwe ijsbaan achter het WTC-expo in Leeuwarden. Vol verhalen en dolblij kwamen alle leerlingen terug naar Buitenpost. ‘Dat ga ik vaker doen!’ riepen verschillende jongens.

De badmeesters gaven aan dat het Lauwers College wel vaker mocht langskomen. ‘Zo willen we wel honderd scholen!’ Na alle waterpret sloten de meeste leerlingen dit uitje gepast af met patat en een ijsje. Terwijl de leerlingen het zwembad verlieten, vielen een paar vrouwelijke docenten in katzwijm voor Syb van der Ploeg die het gebouw binnenwandelde. ‘Wie is dat?’ vroegen de kinderen zich hardop af.

Het ijs in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden was perfect. Dat wil zeggen: voor scherpe schaatsen. Waren ze bot van het schaatsen op straat, dan gleden de kids alle kanten op. Gelukkig konden de leerlingen voor twee euro een paar scherpe schaatsen huren. Maar liefst zestig leerlingen maakten gebruik van die service. Geoefende schaatsertjes maakten op de 400-meterbaan meer dan 30 rondjes: ruim twaalf kilometer. De minder begenadigden vermaakten zich prima op de ijshockeybaan, desnoods met een rekje. Toen er na twee uur gedweild moest worden en de kinderen van het ijs werden gestuurd, had niemand zin om alweer terug te gaan naar Buitenpost, al met al een mooie dag voor iedereen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button