Eerste overwinning Invicta/Frigro 1 een feit

KOLLUM – Afgelopen zaterdag speelde Invicta/Frigro 1 de eerste thuiswedstrijd van het veldseizoen. Op het zonovergoten sportpark ‘De Baensein’ moest het eerste team van de Pruttelpot Formatie het opnemen tegen DWA-Argo 1 uit Winsum. Vorig jaar zaten beide clubs ook bij elkaar in de competitie dus voor Invicta was dit geen onbekende tegenstander.  Desondanks waren er in beide teams veel wisselingen in vergelijking met vorig seizoen.

De selectie en een aantal jeugdteams van Invicta is sinds dit seizoen een samenwerking aan gegaan met Frigro uit Gerkesklooster/Stroobos. Aan het begin van het seizoen is er een selectieprocedure geweest en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuw eerste team. Ook bij DWA-Argo zijn er twee spelers bij een andere club gaan spelen. Dit betekende dat er gisteren twee geheel nieuwe teams tegenover elkaar stonden.

In de aanval startten Uulco Hoekstra, Jorn van der Weg, Silva van der Laan en voor de afwezige Wilma Grijpma speelde Karin van der Molen. In de verdediging stonden Anne Jan Miedema, Wim Oostra, Marieke van Straten en Folkje Tjalsma. Onder leiding van scheids Eeltje Talstra ging de wedstrijd van start. Beide teams waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Er werden aan beide kanten kansen gecreëerd maar weinig gescoord. Na 20 minuten spelen kwam Invicta/Frigro meer in het spel en werd het baltempo opgevoerd.  Dit resulteerde in mooie aanvallen en doelpunten van onder andere Uulco Hoekstra en Anne Jan Miedema. Ook werd de wedstrijd fysieker waardoor er een speelster van DWA-Argo ongelukkig ten val kwam en de wedstrijd moest verlaten met een enkelblessure. Invicta/Frigro nam uiteindelijk de overhand in de wedstrijd en ging met 8-6 de rust in.

Na de pauze was Invicta/Frigro de betere partij, maar kon toch moeizaam tot scoren komen. Het warme weer speelde hierbij ook parten. Hierdoor werd er aan de kant van Invicta/Frigro minder fanatiek (uit)verdedigd om toch enigszins energie te besparen. Met vlagen liet Invicta/Frigro in de tweede helft goed spel zien en werden er doelpunten gemaakt door Wim Oostra en Jorn van der Weg. Ook de dames Silva van der Laan en Karin van der Molen speelden een goede wedstrijd en wisten ook een aantal mooie kansen te benutten. Invicta/Frigro was de gehele wedstrijd de betere partij, maar kon de voorsprong niet uitbreidden. Zowel bij Invicta/Frigro als bij DWA-Argo werd er in de tweede helft gewisseld om meer tot scoren te komen. Bij Invicta/Frigro pakte de wissel goed uit, want de invallende Daniëlle Broersma maakte vrij snel een mooie doorloopbal. Uiteindelijk kon Invicta/Frigro de wedstrijd naar zijn hand zetten en sleepte een mooie overwinning binnen van 17-11.

Volgende week zaterdagmiddag staat de spannende derby tegen DTS uit Surhuizum op het programma. Er wordt gehoopt op een groot spektakelstuk met veel publiek.