HoofdnieuwsSport

Eerste plaatsingswedstrijd voor CGV Wardy

HARDEGARIJP – Zaterdag 21 januari hadden 6 turnsters van CGV Wardy hun 1e plaatsingswedstrijd in Hardegarijp voor de niveaus D2 en D3. Jildou en Marije mochten als eerste turnsters van Wardy starten met de wedstrijd. Beide turnsters begonnen met een hele mooie handstandplat op sprong. Daarna volgde het toestel brug waar Jildou de beste oefening van alle turnsters liet zien. Daarna volgde er een mooie balkoefening van beide dames en werd er afgesloten met een keurige vloeroefening. Voor zowel Jildou als Marije was dit hun eerste wedstrijd op dit niveau. Zij eindigden op de 12e en 18e plaats.

In de tweede wedstrijdrond was het de beurt aan Thirsa en Yvonne op niveau D3. Ze begonnen op sprong waar ze beide een mooie oefening lieten zien. Vervolgens kwam het onderdeel brug. Een val op brug bij Yvonne zorgde ervoor dat ze wat punten liet liggen. Ook op de balk waren bij de dames een aantal foutjes te zien maar ze herstelden zich goed. Ze sloten de wedstrijd af met een mooie vloeroefening. Thirsa had hier de mooiste oefening van alle turnsters. De turnsters hebben het keurig gedaan en al met al zijn Thirsa en Yvonne op een 10e en 14e plaats geëindigd.

Ook Anna Baukje kwam in wedstrijdronde twee uit voor niveau D2. Het eerste toestel van de wedstrijd was balk. Door de zenuwen had ze hier een aantal foutjes. Daarna volgde haar vloeroefening waar ze een keurige oefening liet zien. Op sprong liet ze een prachtige overslag zien. Ze sloot de wedstrijd af met haar favoriete toestel de brug. Dit ging erg goed en dit zorgde ervoor dat ze de tweede mooiste oefening op de brug had. Al met al heeft Anna Baukje een keurige 10e plaats behaald.

In de derde wedstrijdronde kwam Marinde uit voor CGV Wardy. Ze begon de wedstrijd op haar favoriete onderdeel de vloer. Hier liet ze een keurige oefening zien. Vervolgens kwam het onderdeel sprong wat haar ook goed af ging. Op brug had ze een strakke oefening wat resulteerde dat ze de beste op dit onderdeel was. Ze sloot af met het onderdeel balk. Hier waren een aantal foutjes, maar ze herstelde zich goed. Ze eindigde op een 10e plaats. Alle meiden die deze dag hebben meegedaan, heel goed gedaan! Jullie hebben mooie oefeningen laten zien. Op naar de 2e plaatsingswedstrijd 25 maart in Ferwerd.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button