Sport

Eerste thuisnederlaag verstoort kampioenschap Harkemase Boys

HARKEMA – Het is Harkemase Boys niet gelukt om op het eigen sportpark De Bosk de titel te pakken. In de wedstrijd tegen ACV gingen de Harkiten met 2-3 onderuit. Door de eerste thuisnederlaag komt concurrent Staphorst tot op twee punten. In de eerste helft zette Rolf Dijk de thuisploeg nog wel op voorsprong. Na rust zorgde invaller Yoran Popovic met twee goals voor 1-2. Via een eigen doelpunt van ACV’er Schans leek Harkemase Boys nog een puntje uit het vuur te slepen, maar een van richting veranderd schot van Popovic leverde ACV het volle pond op.

Daardoor moet het voor Harkemase Boys in de laatste competitiewedstrijd gebeuren. Volgende week spelen de Harkiten uit tegen Flevo Boys. Ervanuitgaande dat Staphorst wint bij SVZW, heeft Harkemase Boys een overwinning nodig in Emmeloord om de titel te pakken.

De omstandigheden waren zaterdag ideaal. Lekker weer, op het eigen sportpark en veel publiek. De wedstrijd kwam echter moeilijk los. In het eerste kwartier viel alleen een schot van Oebele Schokker (naast) als kans te noteren. Na een kleine twintig minuten viel de openingstreffer bijna uit de lucht. Na een passje van Schokker legde ACV-rechtsback Cijntje de bal per ongeluk goed neer voor Rolf Dijk. Via het rechterbeen van doelman Ben Wormmeester schoot Dijk raak.

Het vervolg van de eerste helft was saai, maar niemand bij de thuisclub die daar om maalde, want de voorsprong was binnen. Behalve pogingen van Danny Menting (over) en Imre de Jonge (redding Jansema) werd ACV niet gevaarlijk. Namens Harkemase Boys schoot Schokker nog een keer voorlangs.

Direct na rust was het duidelijk dat ACV met aanvallende intenties de kleedkamer was uitgekomen. Logisch, want de Assenaren moesten punten pakken om een goede kans op nacompetitievoetbal te houden. Kansen voor Feenstra (recht op Jansema af), De Jonge (wachtte te lang met schieten) en Jongeling (kopbal over) golden als waarschuwing voor Harkemase Boys. Aan de andere kant van het veld ging Oebele Schokker over de knie van Guus de Vries. De overtreding van de ACV-aanvoerder werd niet gezien door arbiter Ter Brake. De leidsman uit Dedemsvaart zag er een schwalbe van Schokker in en toonde de gele kaart voor de Boys-vedette.

Geen strafschop voor Harkemase Boys dus. De volgende tegenvaller duurde niet lang. Invaller Yoran Popovic zorgde met zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker. Danny Menting verlengde een voorzet van Cijntje en uit buitenspelpositie scoorde Popovic bij de tweede paal. Ook het tweede balcontact van de A-junior leverde een treffer op voor ACV. Een lange bal van Erich Jongeling werd doorgekopt door Thomas Metzemaekers en Popovic was eerder bij de bal dan Renken: 1-2.

Met invallers Heine Uuldriks en Arton Musliu ging Harkemase Boys op zoek naar de 2-2. Die leek er al heel snel te komen via Joram Smits. Na een vlotlopende aanval kwam Smits alleen voor Wormmeester te staan, maar de rechtsbuiten schoot tegen de keeper op. Ondertussen gaf Harkemase Boys veel ruimte weg en mocht het een aantal keer van geluk spreken dat de achterstand niet groter was. In de slotfase had Harkemase Boys de gewenste 2-2 te pakken. Jorco van Hezel snelde voorbij oud-ploeggenoot Metzemaekers, zette voor en Daniel Schans werkte de bal onder druk van Smits achter zijn eigen keeper.

Terwijl Harkemase Boys verder joeg op de winnende treffer, viel de goal aan de andere kant. Invaller Edu de Jonge Rosa vond Popovic bij de tweede paal. Alles wat de 17-jarige invaller deed, lukte. Dit schot had normaal gesproken niet de juiste richting, maar Jesse Renken had de pech dat de bal tegen hem aan kwam en zo achter Jansema belandde. De teleurstelling was direct merkbaar op het hele sportpark. Harkemase Boys ging opnieuw voor de gelijkmaker, maar Wormmeester voorkwam met een geweldige redding nog een goal van Arton Musliu. Niet veel later gaf Ter Brake het eindsignaal.

Het is nu voor Harkemase Boys zaak om opnieuw een grote teleurstelling te verwerken. Vier keer stonden de bloemen klaar. De eerste twee keer hadden de Harkiten het nog niet in eigen hand, maar de afgelopen twee wedstrijden wel. Juist nu verliest Harkemase Boys voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar en bovendien voor het eerst op het eigen sportpark. Daarom moet het volgende week gebeuren in de uitwedstrijd tegen Flevo Boys. Harkemase Boys staat nog twee punten voor op Staphorst, dat op bezoek gaat bij SVZW. Bij een gelijk aantal punten van Harkemase Boys en Staphorst volgt een beslissingswedstrijd.

Scoreverloop: 19. Rolf Dijk 1-0, 61. Yoran Popovic 1-1, 63. Yoran Popovic 1-2, 83. Daniel Schans (e.d.) 2-2, 87. Jesse Renken (e.d.) 2-3

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie (64/Heine Uuldriks), Henny Bouius, Oebele Schokker, Klaas Schotanus (68/Raymond Bolt), Jorco van Hezel, Joram Smits, Robert Stelpstra, Rolf Dijk (64/Arton Musliu)

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Angelo Cijntje, Erich Jongeling, John van Dalen, Guus de Vries (62/Daniel Schans), Thomas Metzemaekers, Jelle Wagenaar, Haaije Feenstra, Imre de Jonge (82/Edu de Jonge Rosa), Danny Menting, Erik Eleveld (60/Yoran Popovic)

 

Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button