RegionaalSport

Eerste winst WTOC in 2017

OUDWOUDE – WTOC moest lang wachten op de eerste overwinning. Rottevalle werd het kind van de rekening. WTOC was veruit de betere ploeg. Vanaf het begin was duidelijk dat ze er vol voor gingen. Doelpogingen van Berend Jan Prins Heine de Bruin en Jaap de Bruin maakten dit duidelijk. Een solo van Nyckele Smeding strandde op de keeper. In de 33e minuut kwam Rottevalle op voorsprong. Een handsbal van Berend Jan Prins binnen het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd verzilverd door Liekele Kamminga 0-1. WTOC ging niet bij de pakken neerzitten en pakte de draad weer op. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Jelle Witteveen kreeg nog een kans maar vond doelman Geoffrie Hoiting op zijn weg.

De tweede helft een zelfde spelbeeld een aanvallend WTOC. Jilles Bosma zag zijn schot gestopt door Riekele Borger en dat was niet voor het eerst deze middag. Rottevalle kreeg nog een kans Jorrit Schra moest zijn meerdere erkennen in doelman Geoffrie Hoiting. Hierna was het WTOC, dat eindelijk het overwicht in een doelpunt wist uit te drukken. Met een kopbal bracht Arend Castelein de stand op 1-1. WTOC bleef druk uitoefenen. Steeds was het net niet,  een verdediger of de keeper stonden succes in de weg. Een handsbal nu van Rottevalle in het strafschop gebied gaf Berend Jan Prins de kans om WTOC op voorsprong te brengen. Hij benutte de strafschop2-1. Uit een vrije trap van Nyckele Smeding bereikte de bal het hoofd van Jaap de Bruin en knikte de 3-1 binnen. Een dik verdiende overwinning. Komende zaterdag vrij daarna de uitwedstrijd tegen Kollum.