HoofdnieuwsRegionaalSport

Elf Tourrenners onder aanvoering van Vincenzo Nibali naar Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Stichting Wielercomité Surhuisterveen heeft dit weekend de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt van 33e Profronde Surhuisterveen, die op dinsdag 5 augustus a.s. wordt verreden. De aanvang is 19.00 uur, terwijl de voorstelling van de renners om 18.30 uur begint.

Er komen maar liefst elf deelnemers uit de onlangs verreden Tour de France aan de start. Dé publiekstrekker is ongetwijfeld Vincenzo Nibali, de winnaar van La Grande Boucle. De Italiaanse kampioen droeg vrijwel de gehele Tour de France de gele trui. De kopman van Astana neemt zijn superknecht Lieuwe Westra mee, alsmede zijn land- en ploeggenoot Alessandro Vanotti. Team Belkin komt met Bauke Mollema, winnaar van de Profronde Surhuisterveen 2013, Tom Leezer en Bram Tankink. Garmin/Sharp wordt vertegenwoordigd door Tom-Jelte Slagter en de nationale kampioen Sebastian Langeveld. Van Giant-Shimano komen Koen de Kort en Albert Timmer, terwijl de jonge, maar snelle Danny van Poppel van Trek Factory Racing het ‘Tour-elftal’ compleet maakt. Karsten Kroon (Tinkhoff-Saxo) is bezig aan zijn afscheidstournee, waarbij hij eveneens Surhuisterveen aandoet. Ook Lars van der Haar, de nationale kampioen veldrijden, staat op de deelnemerslijst, evenals Bobbie Traksel (Nspyre).

De lijst wordt aangevuld met renners uit continentale ploegen. WV Woonexpo Kapenga wordt vertegenwoordigd door Andries Weening (Harkema) en Arjan Stroetinga (Waskemeer). Van WV Wadro Otto Ebbens komt Jan Hendrik Westra uit Ureterp aan de start. In het hoofdnummer starten veertig renners. Onder hen een aantal uit de regio, zoals René Hooghiemster (Drachten), Melvin Boskamp (Leek) en Frank Wierstra uit Burgum. Om 13.30 uur gaat het criterium voor vrouwen van start, terwijl om 15.30 uur het vertrek is van de elite en beloften.

 

 

Foto: Henk Theuns

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button