Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Erwin en Florenz Fries Kampioen

LEMMER – Zaterdag 14 maart werd er in Lemmer de wedstrijden gehouden voor de turners niveau 15 tot en met 11. Voor GVV deden er 12 jongens aan deze wedstrijd mee. Tijdens deze wedstrijd konden de jongens zich plaatsen voor de district finale op 18 april in Stadskanaal.

Op niveau instap 12 kwamen Mateo Schouwstra-Atsma (Buitenpost), Joris Veenstra (Oosterwolde) en Andries Groenewoud(Hardegarijp) in actie. Een zeer spannende wedstrijd. De drie heren turnden een zeer nette wedstrijd. Met een score van 19,30 behaalde Mateo de hoogste score op ringen.  Voor Joris was er de hoogste score op rek 19,50. Tijdens de prijsuitreiking was er de vierde plaats voor Mateo. In de Friese competitie was er zilver voor Mateo en teamgenoot Joris mocht het brons in ontvangst nemen. Voor Mateo en Joris was er nog de extra verassing. Beide heren maken kans op een ticket voor de Nederlands Kampioenschappen. Zij zullen zaterdag 28 maart een extra wedstrijd turnen in Beilen om uit te maken welke jongens er van district Noord af mogen reizen naar de Nederlandse Kampioenschappen.

In niveau pupil 12 mocht Jasper Woudwijk (EE) aan de slag. Voor Jasper was het zijn eerste wedstrijd. De vorige wedstrijd kon Jasper helaas niet mee doen door een blessure. Jasper genoot zichtbaar van zijn eerste wedstrijd. Hij zette mooie oefeningen neer Jasper behaalde de hoogste score op ringen 19,00. Jasper werd vandaag met een puntentotaal van 104,55 negende.

In niveau benjamin 15 zitten de jongste turners van GVV. Jesse Postma (Burgum), Sietse Lefferts (Buitenpost) en Joran van der Wal (Burgum). Ook deze jongens hebben hard getraind om te kunnen presteren op deze dag. Tijdens de prijsuitreiking was er zilver voor Jesse Postma. In de Friese competitie werd Sietse derde en was daar wederom het zilver voor Jesse.

Florenz van der Gang (Dokkum) turnt pupil niveau 11. Florenz behaalde de hoogste scores op voltige, brug en rek. Florenz mocht vandaag het zilver in ontvangst nemen. Tijdens de prijsuitreiking van de Friese competitie was daar het goud en de Friese titel voor Florenz.

In de categorie instap niveau 14 deden drie jongens van GVV mee. Erwin Lefferts (Buitenpost) Thomas Sipma (Oudwoude) en Martin van der Wal (Burgum). De drie heren turnde als nooit te voren. Prachtige oefeningen werden er getoond aan de jury. Tijdens de prijsuitreiking was er goud voor Erwin. Ook in de Friese competitie was er goud en de Friese titel voor Erwin.

Pieter de Hoop (Burgum) turnt benjamin niveau 14. Pieter begon de wedstrijd met een zeer grote fout op ringen maar herpakte zich na dit toestel goed. Pieter mocht op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de Friese competitie was er zilver voor Pieter.

Alle jongens die zaterdag in de prijzen zijn gevallen hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de District Finale. Ook hebben Martin van der Wal, Joran van der  Wal en Andries Groenewoud zich geplaats voor deze District Finale. Deze wedstrijd wordt gehouden op 18 april in Stadskanaal.

De komende maanden zullen er in Gymportcentrum Dantumadiel vijf regiotrainingen voor jongens worden georganiseerd. Wil je hier aan mee doen neem dan even een kijkje op Gymsportcentrum.nl voor meer informatie.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button