Sport

Evelyn Bakker geplaatst voor NK turnen

UITHUIZEN – Het weekend van 12 en 13 april werd in het Groninger Uithuizen de landelijke halve finale voor de hogere divisies gehouden. Twee turnsters van Wardy wisten zich hiervoor door middel van goede resultaten bij de vorige wedstrijd te plaatsen. Evelyn Bakker doet dit seizoen mee in de categorie jeugd 1 N3 en mocht zaterdagmiddag van start. Tijdens de vorige kwartfinale wist ze heel knap het goud te bemachtigen en stroomde daarom als eerste door naar de halve finale.

Zaterdag ging ze van start op brug. Dit is voor Evelyn een prettig begin van de wedstrijd omdat dit een toestel is waar ze stabiel op turnt. Ze liet ook dit keer weer een keurige brugoefening zien wat haar een goede 13,25 punten opleverde. De evenwichtsbalk was het volgende waar ze haar oefening op moest laten zien. Ze heeft dit seizoen al meerdere malen laten zien dat zij hier veel punten op kan pakken met de vele moeilijkheid die ze hierop laat zien. Door de vele spanning maakte ze dit keer jammer genoeg een paar kostbare foutjes maar desondanks behaalde ze hier toch een nette score van in de 12 punten. Op de vloer kon ze zich gelukkig weer goed herpakken en liet technische een sterke oefening zien die werd beloond met 13,70. Ook op het toestel sprong liet ze twee solide sprongen zien wat haar gemiddeld een 11,916 opleverde.

Met een totaalscore van 51.033 is Evelyn 8e geworden en heeft zich hiermee ruimschoots geplaatst voor het Nederlands kampioenschap dat op 24 mei in Breda wordt gehouden. Ook mag ze door haar behaalde resultaten op sprong en vloer in actie komen bij de toestelfinales die een dag later gehouden zullen worden. Wederom geweldige prestaties van deze jonge turnster.

Ook zondag was Wardy weer present en dit keer mocht Susanne Brouwer aantreden. Susanne komt dit jaar voor het eerst uit in de categorie senior 3e divisie. De overstap van junior naar senior kent een groot niveauverschil, maar Susanne heeft de laatste maanden hard getraind om mee te doen op dit niveau. Op de toestellen balk en vloer voldoet zij inmiddels aan alle gevraagde eisen en valt daarnaast op met haar gracieuze uitstraling. Tijdens de districtsfinale die in al vrij vroeg in het seizoen werd gehouden heeft Susanne zich heel knap weten te plaatsen voor deze halve finale. De doelstelling van deze wedstrijd was om zo goed mogelijk te presteren met een mogelijk puntenrecord. Zondag waren de nodige zenuwen weer aanwezig. En met deze aanwezige spanning de wedstrijd beginnen op de 10 centimeter smalle balk, is dan ook wel een heel lastige opgave. Ze begon sterk maar viel met de flikflak helaas van de balk.

Gelukkig kon zij zich goed herpakken en heeft de oefening keurig afgemaakt. Op de vloer heeft ze de jury en het publiek laten zien hoe goed en mooi ze kan turnen. Een prachtige oefening die werd beloond met een 11.650. Ook een nette score behaalde ze met haar twee sprongen over het pegasus. Het laatste toestel brug zorgt soms voor een mentale strijd met zichzelf. In de trainingen laat ze zien dat ze het kan, maar vanwege de meekomende spanning komt dit er op de wedstrijden niet altijd uit. Ze begon sterk en liet een prachtige handstand zien. Helaas verloor ze de grip met de legger en kon een val niet voorkomen. Gelukkig liet ze daarna wel een goede liggerwissel zien en maakte de brugoefening verder netjes af.

In totaal behaalde Susanne 40,350 punten en kan hiermee ontzettend trots zijn op zichzelf als eerstejaars senior.

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button