Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ex-inbreker geeft voorlichting in Dongeradeel

DOKKUM – Woninginbraak komt nog vaak voor en kan een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid. In veel gevallen kan woninginbraak voorkomen worden door het nemen van eenvoudige maatregelen. Op donderdagavond 12 maart is ex-inbreker Evert Jansen op bezoek in Dongeradeel om de inwoners voor te lichten over inbraak en tips te geven om woninginbraak te voorkomen.

In 2014 vonden er in de gemeente Dongeradeel zo’n 34 woninginbraken of pogingen daartoe plaats. Daarnaast waren er ook nog verschillende inbraken in schuurtjes, garageboxen en tuinhuizen. Tijdens de voetjesactie van de gemeente en de politie in Dokkum op 14 januari dit jaar is gebleken dat er nog veel deuren van huizen en garages niet goed worden afgesloten. Ook veel fietsen stonden niet op slot. Inwoners denken vaak dat er bij hun in de buurt niet ingebroken wordt of ze vertrouwen op de oplettendheid van de buren.

Om mensen nog eens extra bewust te maken van de maatregelen die zij kunnen nemen om inbraak te voorkomen, organiseren de politie, Thús Wonen en de gemeente Dongeradeel een bijeenkomst voor inwoners over woninginbraak. Ex-inbreker Evert Jansen, bekend van de tv-serie ‘De Inbreker’, vertelt over hoe inbrekers over het algemeen te werk gaan en waar zij op letten. Overdag maakt de ex-inbreker een ronde door Dongeradeel om inbraakgevoelige situaties te fotograferen. De foto’s vormen de inhoud van de presentatie van die avond. De bijeenkomst vindt vanaf 20.00 uur plaats bij Thús Wonen aan de Holwerderweg 17 in Dokkum.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button