HoofdnieuwsRegionaal

Excursie langs beschermde planten in en om De Kruidhof

BUITENPOST – In 2015 biedt De Kruidhof samen met 24 botanische tuinen in Nederland een route langs beschermde planten aan.

In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert De Kruidhof op zondag 13 september een rondleiding langs deze planten in de botanische tuinen gevolgd door een fietsexcursie met de boswachter naar natuurgebied De Buitenposter Mieden. Na een uitgebreide brunch met kruiden uit de tuinen van De Kruidhof gidst de boswachter u in natuurgebied de Buitenposter Mieden naar zeldzame planten hier nog voorkomen.

De Kruidhof heeft voor dit project tien bijzondere, met uitsterven bedreigde planten, uitgelicht in de tuin. Daarnaast worden in de Heemtuin vijf soorten wilde, inheemse rozen uit natuurgebied de Buitenposter Mieden tentoongesteld. Deze rozen werden een aantal jaren geleden met uitsterven bedreigd en zijn in het kader van biodiversiteit door De Kruidhof gestekt en opgekweekt en in 2013 door Staatsbosbeheer weer teruggeplaatst in het gebied.

Na de rondleiding door de botanische  tuinen kunt u deelnemen aan een uitgebreide brunch met verse kruiden uit de tuinen in het Tuincafé van De Kruidhof.

De boswachter neemt u vervolgens mee de Buitenposter Mieden in op zoek naar beschermde planten die hier nog maar weinig voorkomen. U vindt daar ook de rozensoorten uit de Heemtuin in het wild, waaronder de Viltroos die zo bijzonder is dat er landelijke aandacht voor is. Verder brengt u een bezoek aan Polder Rohel met de Hoge Tjoele. Daar is veel te zien op het gebied van singels en herstel van het landschap door Staatsbosbeheer.

De excursie start om 12.00  uur bij Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost. De kosten bedragen

€ 25,00  per persoon. Het is ook mogelijk om een fiets te reserveren via De Kruidhof. Reserveren is gewenst maar niet verplicht en kan via [email protected]. Aan de excursie kunnen max 30 personen deelnemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button