HoofdnieuwsRegionaal

Expositie ‘Het Land’ in gemeentehuis Kollum geopend

KOLLUM – Maandagmiddag heeft  wethouder Paul Maasbommel in het gemeentehuis in Kollum de expositie ‘Het Land’ van Herman Peter van der Reiden uit Burum geopend.Tijdens de expositie, van 15 juni tot en met 17 juli 2015, zijn de foto’s  van de fotograaf te bewonderen. De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars/fotografen en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities.

Het Land door Her

Her staat voor Herman Peter van der Reiden uit Burum. Her fotografeert sinds zijn jeugd en is autodidact. Daarnaast schildert hij en maakt hij installaties. Vorig jaar exposeerde hij ook in het gemeentehuis met de tentoonstelling ‘Streetlife’, dit jaar staat zijn expositie in het teken van ‘Het Land’.

Het Land, het geeft ons veel. Zijn prachtige aanzicht, dat in elk seizoen anders is. De aardappelen en groenten, die we zo nodig hebben. Het gras, hooi en stro voor onze dieren. Doorsneden door wegen, stromen en vaarten levert het in elk seizoen wisselende vergezichten op. Deze tentoonstelling is zijn impressie van wat er plaatsvindt op het land om ons heen, de Noordoosthoek van  de provincie Fryslân en het uiterste westen van de provincie Groningen.

Gedurende ongeveer zes maanden in 2014 trok Herman Peter wekelijks één of meerdere keren door de gemeenten Kollumerland c.a. en De Marne. Naast Kollum, Burum, buurtschap Halfweg, Warfstermolen, buurtschap Krabburen, Munnekezijl en Dokkumer Nieuwe Zijlen werden Electra, Leens, Ulrum en Zoutkamp belangrijke markeringen voor zijn route door ‘Het Land’. Steeds werd hij weer verrast door de aanblik en activiteiten die hij zag tijdens deze tochten en legde die momenten vast.

De expositie is te bezichtigen van 15 juni tot en met  17 juli 2015, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button