HoofdnieuwsRegionaal

Expositie “Met open ogen” in het gemeentehuis te Buitenpost

BUITENPOST – In de maanden april tot juli exposeren Jettie Holwerda uit Twijzel en Jan Coelingh uit Stadskanaal (opgegroeid in Dokkum) in het gemeentehuis te Buitenpost.
Jettie Holwerda is docent beeldende vorming en laat keramisch werk zien.
Jan Coelingh is elektrotechnicus, heeft teken –  en schilderles gevolgd bij Anne Lamfers te Stadskanaal en toont teken en schilderwerk.
Beiden vinden ze inspiratie voor hun werk in de eigen omgeving, kijkend naar natuur en landschap rond de plekken waar ze leven en de plaatsen die ze bezoeken. Ook wordt in de tentoonstelling zichtbaar hun “Begeisterung” voor het Italiaanse landschap met de mooie terracotta huisjes en dorpjes.

Er is gelegenheid om uw eigen natuurvondst (voorzien van naam en telnr.) in een inspiratiekistje te deponeren. De keramiste Jettie Holwerda zal uit dat kistje een vondst kiezen die haar inspireert tot een nieuwe vorm. Als uw vondst gekozen wordt krijgt u de gelegenheid om een bezoek aan haar atelier te brengen zodat u kunt zien wat ze gemaakt heeft.
Tijdens de expositiemaanden zal er op de “ wisselplaats “ een nieuw werk getoond worden.
Rondleidingen kunnen worden gegeven op woensdag 20 april en op woensdag 15 juni van 14.00 uur  –  16.00 uur en op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei van 11.00  – 17.00 uur.
Genoeg te zien en te beleven dus. U bent van harte welkom vanaf 15 april tot 1 juli.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button