HoofdnieuwsRegionaal

Expositie Quilts en andere fijn naaldwerk geopend in Kollumer Museum “Mr.Andreae”

KOLLUM – Het nieuwe seizoen van het Kollumer Museum “Mr. Andreae” is zaterdagmiddag  feestelijk geopend. Een select gezelschap genodigden was daarbij aanwezig in de kantine van het MFC Oostenburg. Voorzitter Trienke Riemersma heette de aanwezigen welkom, waaronder ook enkele vertegenwoordigers van andere Markant Friesland-leden. Na haar welkomstwoord kreeg wethouder Paul Maasbommel het woord voor zijn openingswoord. Hij noemde daarin de mooie locatie in Oostenburg, waar nu voor het tweede seizoen een expositie is ingericht.

Naast de aangevulde vaste onderdelen over Het Kollumer Oproer van 1797, de familie Andreae en de Kollumer Zilversmeden is dit seizoen aandacht geschonken aan Quilts en ander fijn naaldwerk, vervaardigd door Wil van der Merk uit Munnekezijl. Uit haar grote collectie heeft zij een mooi aantal voorbeelden meegenomen en opgehangen in de wisselexpositie. Een prachtig gezicht dit kleurrijk geheel. Gedurende het seizoen is zij van plan geregeld nieuwe werken op te hangen. Na een toast op de expositie ontvingen mevrouw Van der Merk en wethouder Maasbommel een mooi boeket bloemen. Tevens werd aan wethouder Maasbommel het erelidmaatschap van het Museum uitgereikt als dank voor zijn grote inzet tijdens de voorbereidingen van de verhuizing van het oude postkantoor naar het gebouw Oostenburg.

Vervolgens ging het gezelschap naar de eigenlijke tentoonstellingsruimte, waar de wethouder een papieren wand los trok, zodat een ieder kon gaan genieten van het tentoongestelde. Geruime tijd werd nog in het Museum doorgebracht onder het genot van een hapje en een drankje.

De tentoonstelling is te bezichtigen op de middagen van de woensdag t/m zaterdag tussen 2 en 5 uur. Eind oktober eindigt het seizoen weer.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button