Regionaal

Expositie schilderijen Ella Detmar in gemeentehuis Buitenpost

BUITENPOST – In 2013 won Ella Detmar-de Boer uit Gerkesklooster de portretwedstrijd van koning Willem-Alexander in Achtkarspelen en dit schilderij bevindt zich sindsdien in de Raadszaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Van 15 juli t/m 7 oktober is er meer van haar werk te zien in het gemeentehuis.

Ella Detmar-de Boer (Dokkum, 1963) wilde na de middelbare school graag naar de kunstacademie, maar dit kwam er niet van. Ze tekende en schilderde daarom vooral als hobby ter ontspanning en volgde lessen om haar vaardigheden uit te bouwen. Detmar kreeg in de jaren ’80 tekenles van Peter B. van Houten (Foudgum) en bekwaamde zich in pentekeningen. In 2004 maakte ze kennis met het schilderen en stapte over. Ze kreeg verder les van Gerrit Breteler, Jan Kooistra en Paul Jaarsma. Detmar studeerde veelvuldig door schilderijen na te schilderen, veel te lezen over technieken en deze uit te proberen. Ze maakt graag portretten, stillevens, landschappen en dieren in olieverf. Momenteel volgt ze schilderles bij Peter B. van Houten en onlangs werd ze toegelaten tot  de Foudgumse School, waar dit najaar alsnog wordt gestart met de lang gewenste academische vorming. In het gemeentehuis wordt een impressie gegeven van Detmars diversiteit.
De expositie Schilderijen van Ella Detmar in het gemeentehuis loopt van 15 juli t/m 7 oktober 2016 en is tijdens reguliere openingstijden te bezoeken aan de Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost. Deze informatie vindt u ook op www.keunstkrite,nl en www.achtkarspelen.nl

Opening op vrijdag 15 juli om 16.00 uur. Publiek is van harte welkom!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button