Regionaal

Extra bussen en treinen naar en van Groningen tijdens Koningsdag

BUITENPOST/GRONINGEN – Op vrijdag 27 april zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen. In verband met de viering van Koningsdag zet Arriva extra bussen en treinen in naar en van Groningen. Ook wordt met langere treinen gereden.

Op alle trajecten naar Groningen wordt tussen 9.00 en 11.00 uur met langere treinen gereden. Na 22.00 uur rijden er langere treinen die uit Groningen en Leeuwarden vertrekken. Om 22.52 en 23.51 uur rijdt er een extra trein van Leeuwarden naar Groningen. En om 23.51 uur rijdt er een extra trein van Groningen naar Leeuwarden.

Bezoekers van Koningsdag moeten er rekening mee houden dat het drukker in de treinen is dan normaal. Bezoekers van het evenement Kingsland wordt geadviseerd niet de allerlaatste trein te nemen, omdat deze slechts een beperkte capaciteit heeft.

Reizigers vanuit Lemmer, Joure en Heerenveen kunnen op Koningsdag één keer per uur reizen met lijn 315. Ook lijn 324 rijdt op Koningsdag één keer per uur. In de provincie Fryslân rijden de bussen volgens een zaterdagdienstregeling. Daar waar extra reizigers worden verwacht, worden ritten versterkt.

In samenwerking met het OV-bureau laat Arriva extra bussen rijden tussen Drachten en Groningen (lijn 304). Tijdens Koningsnacht (donderdagavond 26 april) en Koningsdag (vrijdag 27 april) rijdt deze lijn vier keer per uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button