Sport

Fabian de Vries turnt naar NK plaatsing

WILDERVANK – Zaterdag vonden in Wildervank de laatste plaatsingswedstrijden plaats voor de heren in het niveau 10 tot en met 6. De heren konden zich plaatsen voor de Noord Oost Nederland finale en voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Voor GVV deden hier vier jongens aan mee; Fabian de Vries, Andries Groendewoud, Florenz van der Gang en Jasper Woudwijk. Jasper Woudijk, jeugd niveau 9 turnde een keurige wedstrijd en beter dat de vorige wedstrijd. Jasper kwam uit in een zeer groot deelnemers veld en het niveau lag hoog. Jasper turnde naar de 16e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Fabian de Vries en Andries Groenewoud. Beide jongens turnen pupil niveau 10. De jongens hadden spannende laatste wedstrijd. Fabian had nog zicht op een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Hij maakte het erg spannend voor zowel publiek en trainer. Hij liet een paar kleine steekjes vallen op de toestellen voltige en vloer. De andere toestellen turnde hij netjes en strak en dit heeft er toe geleid dat hij een ticket heeft voor het NK. Andries behaalde zijn hoogste score ooit in de meerkamp. Ten opzichte van de vorige wedstrijden heeft hij zich verbeterd met maar liefst 6 punten.

In de laatste rond was het de beurt aan Florenz van der Gang. Florenz turnt jeugd niveau 10. Het niveau is in de loop van de competitie erg gestegen. Florenz turnde netjes maar maakte een grote fout op het onderdeel brug. Voor hem was daar de grote verassing. Hij mocht op het podium komen en de derde prijs in de competitie in ontvangst nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button