HoofdnieuwsRegionaal

Fairtrade koffie en chocola voor scholen in Kollumerland c.a.

KOLLUM – Afgelopen week werden alle scholen in de gemeente Kollumerland c.a. verrast met fairtrade koffie en chocolade. De fairtrade groep Kollumerland wilde hiermee de laatste loodjes voor de leerkrachten een positieve boost geven. Natuurlijk hoopt de werkgroep dat het voor de scholen een stimulans is om over te gaan op het gebruik van fairtrade producten.

In mei van dit jaar werd de scholen al een voorstelling over fair trade; “Chocoholic” aangeboden. Hieraan waren ook een theaterles, proeftest en quiz verbonden. Hierdoor en door het maken van een Fairtrade reclamefilmpje leerden de kinderen op een speelse manier wat eerlijke handel betekent en welke rol zij daar zelf in kunnen spelen.

Wanneer Fairtrade gemeente?
In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en gemeente samen voor eerlijke handel. Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan een aantal criteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade gemeente mogen noemen. Meer informatie vindt u op de website www.fairtradegemeenten.nl.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button