HoofdnieuwsRegionaal

Fairtradeweek in Wereldwinkel Kollum; steeds meer duurzame producten!

KOLLUM – Van 24 oktober tot 1 november is het weer fairtradeweek. Dit betekent voor de Wereld winkels weer even wat extra aandacht voor de eerlijke handel. Naast de eerlijke loon garantie, geen kinderarbeid etc., is dit de laatste tijd ook steeds meer het hergebruiken van materialen en zorgen voor duurzame oplossingen voor milieuproblemen.

Overal ter wereld groeit het bewustzijn dat we te veel afval hebben en dat we moeten proberen hier iets aan te doen. In de landen waarmee wij handelen gebeurd dit in kleine projecten waarmee de directe omgeving van onze producenten opgeruimd wordt en waarmee geld te verdienen valt aan het verzamelen van afval.

In de wereldwinkel zijn onder andere te verkrijgen; tassen gemaakt van zwerfplastic, autobanden, fietstassen van gerecyclede sappakken of handtassen van restjes leer. Kommen, onderzetters etc. van gerecyclede kranten. Fietsen van gerecycled blik. Kaarten en notitieboekjes van olifantenpoeppapier. Poppetjes van gedroogde sinaasappelschillen. Kunstwerken van metaalafval. Sieraden van gerecyclede teenslippers ….

En het gekke is…..het ziet er allemaal prachtig uit. Geen rommel maar prachtige kunstwerken waarbij traditioneel handwerk is gecombineerd met moderne materialen.

Misschien een leuk idee voor in uw kerstpakket?

Kom tijdens de fairtradeweek eens kijken.  We geven deze week 15% korting op alle producten ( met uitzondering van onze kaarten,kleding  en food) . Wist u dat wij ook 2e hands kinderkleding hebben?

Wereldwinkel Kollum  [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button