HoofdnieuwsRegionaal

Familie De Boer uit Boelenslaan wint tabletcomputer

BUITENPOST – Dinsdagmiddag 13 november heeft wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen een tabletcomputer overhandigd aan familie De Boer uit Boelenslaan in het kader van de actie ‘Lekker Stuk’.

Sinds 1 januari 2012 doet de gemeente Achtkarspelen mee aan de actie ‘Lekker Stuk’. Inwoners die hun afgedankte elektrische apparaten gescheiden inleveren op Milieuterrein Lutkepost, maken kans op een tabletcomputer. De afgelopen maanden werden vele afgedankte elektrische apparaten gescheiden ingeleverd. Ieder kwartaal is één tabletcomputer weggeven.

Met het uitreiken van de tabletcomputer aan familie De Boer uit Boelenslaan is de actie ‘Lekker Stuk’ afgelopen. Tijdens deze actie zijn in de provincie Fryslân 54.976 kleine kapotte elektrische apparaten ingeleverd.

Door afgedankte elektrische apparatuur gescheiden in te leveren kunnen waardevolle grondstoffen uit de apparaten worden gerecycled. De actie ‘Lekker Stuk’ wordt mede mogelijk gemaakt door Wecycle, ICT~Milieu en Omrin. Op www.leverinenwin.nl staat meer informatie over de actie. Op deze website staat ook de lijst met apparaten die onder de actie vallen.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button