HoofdnieuwsRegionaal

Fantastisch jubileumconcert Brassband “Wilhelmina”

KOLLUM – Afgelopen zaterdag 22 november hield Chr. Brassband “Wilhelmina” uit Kollum haar 115 jarig jubileumconcert. Het jubileumconcert had als thema: 115 jaar brassmuziek in Kollum. De toon van de avond werd gelijk gezet door de mars Death or Glory. Een opzwepende mars geschreven in 1900. Vervolgens kwam een reis door de tijd. Het tweede stuk van de avond was de ouverture Nabucco van Verdi, waar de bekende melodie van het slavenkoor te horen was. Tussen de nummers door vertelde speaker Geert Dijkstra enkele anekdotes. Wilhelmina kan niet allen blazen maar ook het zingen hebben ze in de macht. Het Nearer my God to thee, het nummer dat gespeeld werd door de band terwijl de Titanic aan het zinken was werd bij het orgel door een kwartet gespeeld, waarna de rest van de band 4 stemmig het lied zong, echt een kippenvel moment.Het trio Harmanna, Hendrika en Lillian speelden daarna het 12th street Rag, een leuk opzwepend nummer. De tweede wereldoorlog werd verwoord met het stuk Band of Brothers van de televisieserie, Daarna was het de beurt aan zangeres Baukje Meindertsma – Lyklema, zij zong samen met de band Don’t cry for me Argentina en My way.

Er werd een korte pauze gehouden waarna het programma zich vervolgde met David of the white rock, waar Simon Hamersma prachtig solo speelde. Daarna was het weer de beurt aan Baukje die het prachtige Gabriëlla’s song zong, weer zo’n kippenvel moment. Het nummer Thriller van Micheal Jackson werd ten gehore gebracht. Daarna was het tijd om 9 jubilarissen in het zonnetje te zetten. Een band die 115 jaar bestaat heeft vaak veel mensen die zich al jaren met de muziek bezig houden. Tetje de Jong, Pieter Hooghiem, Renske van Marrum en Janny Dijkstra kregen een bronzen speldje en oorkonde voor 12,5 jaar muzikant.

Eelco Egberts, Pietje Zijlstra en Auke de Jong vierden hun 25 jarig jubileum met een zilveren speldje en Sjoerd Poelstra kreeg een gouden speldje en oorkonde voor zijn 40 jarig jubileum. Ook was er voor dirigent Jaap Hoekstra een bronzen speldje voor zijn 10 jarig jubileum als dirigent. Na de uitreiking was het alweer tijd voor het laatste nummer, The haunted Halls, een nummer dat gaat over spoken die tot leven komen. Met spannende muziek, echte spoken, angstige beelden en gegil in de band, komt het concert tot een einde. Als toegift wordt Tsunamie nog gespeeld, het nummer dat vorig jaar tijdens het glazen huis enorm bekend werd. “Wilhelmina” heeft een prachtig concert neergezet waar veel belangstelling voor was, een teken dat de blaasmuziek na 115 jaar nog steeds leeft in Kollum!

Op zondag 21 december geeft “Wilhelmina” een Kerstconcert in de Oosterkerk, iedereen is dan weer van harte welkom.

Anita Bremer, voorzitter brassband “Wilhelmina”

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button