Sport

FC Groningen komt naar Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – De wedstrijd tegen FC Groningen begint steeds meer te leven binnen de selectie van ’t Fean ’58. Een extra toetje na het al zo succesvolle seizoen, dat werd afgesloten met het kampioenschap. Het reeds geplande weekendje Ameland, waar de titel op feestelijke wijze zou worden gevierd, werd afgezegd. ‘Dit binne foar ús de klúten yn ‘e jochert’.

‘De Trots van het Noorden’ komt op zaterdag 7 juli (aanvang 14.30 uur) naar sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. Het is de derde keer dat beide clubs tegenover elkaar staan. Op 12 juli 2002 was de eerste ontmoeting (1-6). Zaterdag 6 juli 2013 kwam de FC voor de tweede keer uit tegen de blauwhemden. Het werd 0-9 tegen de mannen van de debuterende trainer Erwin van der Looi. ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer was er toen ook al bij. “Dit zijn voor ons geweldige wedstrijden, spelen tegen een profclub. En FC Groningen kent toch een grote populariteit”, weet de betrouwbare sluitpost van ’t Fean ’58. “Voor een keeper vooral is dit een bijzondere ervaring”, vervolgt hij. “Je weet dat je veel ballen krijgt. Je kunt je in dit soort wedstrijden onderscheiden.” Bij welk resultaat hij tevreden is? “Als het maar geen dubbele cijfers worden. En het zou prachtig zijn dat we zelf zouden kunnen scoren.”

André van der Molen is optimistisch. “Een uitslag van 0-5 moet mogelijk zijn”, zegt de spelverdeler van de blauwhemden. “Een beetje bluf, niet bang zijn. We geven weinig weg, dat hebben we dit gehele seizoen laten zien. Waarom nu dan wel. We hebben niets te verliezen. Gewoon genieten zo’n middag”, vindt André van der Molen. Hij ziet nu al uit naar de 7e juli. “Al die mensen, die ambiance, voor ons als spelers geweldig. Maar dat geldt ook voor de club. Zo’n affiche is een visitekaartje voor ’t Fean ‘58 en een mooie afsluiting van de festiviteiten rond het 60-jarig jubileum. Ik kijk er nu al naar uit”, aldus André van der Molen. Jelmer van der Meer beaamt dit van harte: “Dit binne foar ús de klúten yn de jochert.”

Notebomer Bouwbedrijf en Dakcenter Hovinga (beide uit Surhuisterveen) zijn hoofdsponsor van de wedstrijd. Naast deze sponsors zijn er een tiental subsponsors en een groot aantal kleinere sponsors.

Inmiddels zijn de kaarten in de voorverkoop. Deze zijn verkrijgbaar van Intertoys Numan, De Kolk 19 te Surhuisterveen. De toegangsprijzen zijn bepaald op € 9,- (vanaf 12 jaar). Tot de leeftijd van vier jaar kan men gratis naar binnen, terwijl de jeugd van 4 tot 12 jaar € 4,- moet neertellen.

 

Met v.l.n.r. Klaas Grasdijk (’t Fean ’58), Rogchert Notebomer en John Notebomer (beiden Notebomers Bouwbedrijf), Henk-Peter Bethlehem (Dakcenter Hovinga) en Pieter van der Meer (’t Fean ’58).  

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button