FC Leo in tweede helft langs Friese Boys

LEENS – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen FC LEO met 3-1 verloren. Bij de rust stond de ploeg uit Kollumerzwaag nog op voorsprong maar in de tweede helft draaide de koploper de rollen om. In de beginfase forceerde FC LEO enkele hoekschoppen, maar het was Friese Boys dat de leiding nam. Een voorzet van Arjen Bosma viel via de handen van doelman Marco Wichers achter de doellijn, 0-1.

De thuisclub kreeg een mogelijkheid op 1-1 maar doelman Auke Hoekstra stopte het schot van Stan Buikema. Topscorer Rowan Rozema van FC LEO kopte even later over na een voorzet van Peter Kolkena. Friese Boys was daarna enkele keren dicht bij 0-2. Hans Feenstra schoot na een mooie aanval over en een inzet van Arjen Bosma werd door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt. Een knal van Wietse van der Land werd goed gestopt door goalie Wichers. De doelman redde ook op een harde vrije trap van Eelke Venema. Hans Feenstra schoot voorlangs na een actie van Erik Hilboezen.

In de tweede helft zette FC LEO Friese Boys onder druk. Rowan Rozema kopte goed door op Marco Rietema die via Auke Hoekstra de lat raakte. Een inzet van Stan Buikema ging naast. Het werd toch gelijk toen Marcel Kadijk raakschoot, 1-1. De thuisclub rook meer en Rowan Rozema kopte naast. Even later belandde de bal opnieuw op het hoofd van Rozema en nu trof zijn kopbal wel doel, 2-1. Een afstandsschot van Eelke Venema ging hoog over. In de slotfase gaf scheidsrechter Du Clou uit Delfzijl een strafschop aan de thuisclub nadat Auke Hoekstra spits Rozema correct had afgestopt. Marco Rietema benutte de elfmetertrap, 3-1.

“In de eerste helft waren de ruimtes klein” vond Rowan Rozema van FC LEO. “We kwamen er niet door. We kregen ook geen kansen; de laatste bal was slecht. In de tweede helft was er meer beleving en meer geloof in eigen kunnen. De strafschop was een cadeautje. De keeper speelt de bal en neemt mij mee”.

“Een gelijkspel was terecht geweest” vond Rienk Postma van Friese Boys. “De strafschop was onterecht en in de eerste helft hadden we 0-2 moeten maken maar we hebben geen spits waarvan je weet dat ie iedere week scoort. We hebben hard geknokt. Zelf kwam ik vandaag niet veel aan aanvallen toe. Ik had een goede tegenstander waar ik mijn handen vol aan had.”