fbpx
Buiten regioRegionaal

Feestelijke afsluiting cursus Digisterker voor nieuwkomers

DOKKUM – Op vrijdag 10 november, in Bibliotheek Dokkum, was de laatste cursusdag voor de deelnemers aan de cursus Digisterker. Bijzonder dit keer, want voor het eerst werd deze cursus gegeven aan een groep nieuwkomers met verblijfstatus in Nederland.

In de cursus Digisterker leert men om zelfstandig wegwijs te worden in de digitale overheid. Bij de overheid zijn steeds meer zaken digitaal te regelen. Bijvoorbeeld, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Hoewel de Belastingdienst het probeert zo makkelijk mogelijk te maken, is het niet voor iedereen even eenvoudig om zulke zaken online te regelen. Met name nieuwkomers in Nederland met een verblijfstatus. Zij krijgen een DigiD, maar worden niet verder begeleid op onze digitale snelweg.

Tijdens deze cursus leerden de deelnemers hoe ze stap voor stap handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Hoe gebruik ze hun DigiD? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente kwamen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar iedereen zelf zijn zaken kan regelen. De laatste cursusdag werd feestelijk afgesloten met zelfgemaakte hapjes en gebak. Onder begeleiding van docente Sylvia Laarman kon iedereen worden gefeliciteerd met het behalen van hun certificaat.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button