HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke opening Voorstraat Buitenpost

BUITENPOST -Zaterdagmiddag  opende burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen op een stoomwals van aannemer KWS de Voorstraat in Buitenpost. Na een herinrichting van ruim een jaar was het zaterdag tijd voor een feestelijke middag met onder andere een optocht van oude auto’s en diverse activiteiten voor de kinderen.

Lang gekoesterde wens

Een lang gekoesterde wens van het dorp is met de herinrichting van de Voorstraat in Buitenpost in vervulling gegaan. De Voorstraat is een aantrekkelijker verblijfsgebied geworden en heeft een betere aansluiting met het winkelgebied van de Kerkstraat gekregen. De herinrichting werd mogelijk omdat in 2011 om de zuidoostkant van Buitenpost een rondweg (de N355) is aangelegd waardoor het doorgaande verkeer niet meer dwars door het dorp ging.

Herinrichting Voorstraat Buitenpost

De route vanaf de rotonde Lauwersmeerweg (N355) – West en de bebouwde komgrens aan de oostzijde is opnieuw ingericht. Het ontwerp voor de plannen is tot stand gekomen in overleg met ondermeer middenstandsvereniging BUVO, Plaatselijk Belang en aanwonenden.

De werkzaamheden aan de Voorstraat hebben ruim een jaar geduurd. De voormalige asfalt­verharding in het centrum is vervangen door gebakken straatklinkers. Daar waar mogelijk zijn groenstroken aangebracht en bomen geplant. Ook zijn de aansluitende zijwegen Herbrandastraat, Schepperstraat, Stationsstraat, Schoolstraat, Irenestraat en Julianalaan meegenomen in de werkzaamheden. In deze straten waren rioleringswerkzaamheden noodzakelijk en is de bestrating vernieuwd waardoor deze visueel beter aansluiten op de Voorstraat. Het centrum van Buitenpost heeft met deze herinrichting een enorme verbetering ondergaan. Dit blijkt vooral uit de positieve reacties van middenstanders en bewoners.

 

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma   en gemeente Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button