Regionaal

Feestelijke starthandeling werkzaamheden Jeltingalaan Buitenpost

BUITENPOST – Met een flinke hap uit het asfalt gaf wethouder Jouke Spoelstra maandag het feestelijk startsein voor de werkzaamheden aan de Jeltingalaan in Buitenpost. De herinrichting van de straat is onderdeel van de ontwikkeling van het gehele stationsgebied. ‘De voorbereidende werkzaamheden aan de Jeltingalaan hebben de nodige tijd in beslag genomen’, aldus wethouder Spoelstra. ‘Er is veel en goed overleg geweest met de aanwonenden, dan is dit een goed moment om te vieren dat aannemer Jansma en van Dijk uit Buitenpost start met de uitvoering van het werk.’ De werkzaamheden beginnen met de aanleg van een nieuw riool tussen de spoorwegovergang en de kruising van de Jeltingalaan met de Einsteinstraat. De eerste fase van het werk is voor de bouwvak klaar, na de vakantie start de tweede fase.

Stationsgebied

De gemeente Achtkarspelen is in de zomer 2016 begonnen met de herinrichting van het stationsgebied. Nieuwe parkeerplaatsen, een voetgangersbrug en de route van het station naar De Kruidhof zijn onderdeel van de werkzaamheden. Ook de aanpak van de omgeving Schoolstraat/Julianalaan en de herinrichting van de Jeltingalaan zijn onderdeel van het totale project. De werkzaamheden aan de Schoolstraat, Julianalaan en deel Stationsstraat starten ook maandag 29 mei en duren naar verwachting tot eind juni.

Bereikbaarheid

Bedrijventerrein De Swadde blijft tijdens de werkzaamheden aan de Jeltingalaan voorlopig bereikbaar via de Einsteinstraat. Verkeer voor de Schoolstraat en Julianalaan worden omgeleid. Ook het deel van de Stationsstraat vanaf de spoorwegovergang tot en met de kruising Julianalaan (tegenover gemeentehuis) is vanaf maandag afgesloten voor het verkeer. Het NS-parkeerterrein aan de noordzijde (industrieterrein) van het spoor blijft voorlopig wel bereikbaar via de Jeltingalaan/Einsteinstraat. De wegstremming geldt niet voor fietsers en voetgangers, die kunnen gebruik blijven maken van de spoorwegovergang.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button