HoofdnieuwsRegionaalSport

Feestweek vv Kollum spectaculair afgesloten

KOLLUM – Al drie dagen was het volop genieten op en rond de velden, alles waar de Jubileumcommissie al ruim een jaar mee bezig is geweest werd als positief ervaren. Alle activiteiten werden met ruime deelname bezocht. Het klapstuk van alle activiteiten was bewaard voor de laatste dag.

Reünie

De zaterdag begon rond de klok van half elf. Een kleine vijftig oud leden had zich aangemeld voor de reünie en deze druppelden langzaam binnen in de feesttent. Hier werden ze verwelkomd met een kopje koffie en een stukje oranjekoek met het jubileumlogo. Nadat de eerste herinneringen waren opgehaald werden de aanwezigen welkom geheten door de voorzitter van de jubileumcommissie Cor Hellinga. Vervolgens werden ze toegesproken door onze huidige voorzitter Bauke Schat, die een kleine historie vertelde over de club. Het programma voor deze morgen zette zich daarna richting de kantine voort. Hier was in de bestuurskamer een powerpoint presentatie te zien met allemaal oude foto’s, in de kantine was op het scherm een videofilm te zien van alle activiteiten van het feest van 25 jaar terug. Menig herinnering kwam ook hier naar voren. De afgelopen week was er door de jubileumcommissie nog hard gewerkt om een groots opgezette fotoreportage in de hal van de kleedkamers te plaatsen. Gesponsord door Canvas Company waren een kleine 200 foto’s op canvasdoeken geplaatst, een waar museumstuk en zeker ook een hoogtepunt binnen de feestweek. De morgen werd afgesloten met een broodmaaltijd in de feesttent.

Jeugdactiviteiten

Rond het middaguur was de freestyle organisatie opnieuw naar Kollum gekomen om de jeugd met enkele opblaasspringkussens e.d. de  jeugd te onderhouden. Speciaal onderdeel was de grote voetbal pooltafel. Ditmaal moesten de spelers niet met een keu, maar met de voeten de genummerde ballen in de gaten te schieten. Dit was zeker niet gemakkelijk, maar werd er ook hier fanatiek gestreden. Ook ontbrak de suikerspin niet, waar gretig door de jeugd gebruik van werd gemaakt. Ook kon men zich laten schminken.

Voetbalwedstrijd

Om vijf uur was er de voetbalwedstrijd tussen ons vlaggenschip en een team van RTL, die met o.a. John Williams, Andy van der Meijden, Bas Muys, Geert den Ouden, Tim Douwsma en Royston Drenthe naar Kollum waren gekomen. De aftrap werd verricht door Johan Zuidema,( Johan Zuidema is een Nederlands voormalig voetballer. Zuidema speelde bij Zwaagwesteinde, SC Cambuur, FC Twente, N.E.C. en Ajax. Hij speelde in 1975 twee keer in het Nederlands elftal.) Onder ruim 1000 toeschouwers, die op deze wedstrijd waren afgekomen werd de eerste spelde prik uitgedeeld door Kollum, Randy van Malsen schoot te gehaast naast. In de vierde minuut liet Geert den Ouden zien dat hij zeker nog wel een balletje kan trappen, zijn eerste kans verdween nog langs de verkeerde van de goal. In de zevende minuut troefde hij echter op inzet zijn tegenstander af en alleen voor Andries Dijkstra schoot hij de bal beheerst binnen. In een wedstrijd, waarin beide teams elkaar lieten spelen, hadden de Kollumers misschien nog iets teveel respect voor hun tegenstanders. Nog binnen het kwartier werd de score verdubbeld door Lenny Netteb, die zichzelf prima vrij had gespeeld en Andries Dijkstra het nakijken gaf. Gelijk vanaf de aftrap wilde Arjen Edje Zijlstra zijn foutje goed maken, echter schoot hij de bal hard op de kruising. Tussen de zestiende en achttiende minuut werd de score door Kollum gelijk getrokken. Eerst was het Randy van Malsen die op inzet vrij voor doelman Randy Sanchez kwam en de aansluitingstreffer liet aantekenen. Met een afstandsschot van ongeveer 20 meter was het twee minuten later Johan Schat die beide ploegen weer naast elkaar bracht. Nadat Randy van Malsen op randje buitenspel vrij mocht oprukken naar de goal, echter schoot hij te gehaast de bal over. In de tegenaanval wist het Sterrenteam wel raad met hun kansen. Opnieuw wist Geert den Ouden zich op inzet vrij te spelen en de 2-3 te scoren. De wedstrijd golfde vervolgens op en neer, voor beide teams kwamen kansjes, maar gescoord wed er niet meer. In de tweede helft bracht Jaring Kloetstra een geheel nieuw team binnen de lijnen. Met Efraïm Wagenaar, Benjamin Zondervan en Gerard van Zonneveld voorin kreeg de ploeg enkele kleine kansjes, maar bleek de bal of naast of een prooi voor Sanchez te zijn. Met zijn derde doelpunt bracht Geert den Ouden uiteindelijk de eindstand op het scorebord.

Slotfeest en Butterfly, Rintje Kas en Jan Smit

Ruim 800 kaarten waren er in de voorverkoop verkocht voor het slotfeest, waar menig fan natuurlijk was afgekomen op de klapper van de avond. Rond de klok van negen uur zou Jan Smit een optreden verzorgen. Onder ideale omstandigheden, de weergoden hadden niet alleen voor de gehele week zonnige temperaturen gebracht, maar kon niet allen de meerdere fans in de grote tent de stemming erin brengen. De wat ouderen en mensen die graag nog een sigaretje wilden opsteken (in de tent mocht namelijk niet worden gerookt) was het ook buiten de tent gezellig. De avond werd door Cor Hellinga ingezet met het zingen van het eigen Kollumer clublied, dat hij een klein beetje had aangepast. De stemming werd in het eerste uur door Butterfly ingebracht, met vooral de jongere jeugd die volop mee danste. Om negen uur was het Cor Hellinga die toch wel het hoogtepunt van van alle festiviteiten kon aankondigen. Jan Smit was gearriveerd en gaf een spetterend optreden voor een volle zaal. De stemming zat er in en Jan maakt zelfs nog een selfie met enthousiaste fans op de achtergrond. Deze plaatste hij zelfs op zijn eigen facebookpagina. Na het optreden bleef de stemming er tot één uur volop in met Butterfly en Rintje Kas. De geslaagde avond werd afgesloten met het zingen van het Fries Volkslied.

Terugblik

Zonder één wanklank kan de jubileumcommissie terug zien op een geslaagde feestweek. Alle onderdelen welke men had georganiseerd werden met veel inzet door een ieder meegedaan.

 

 

Foto’s: Roel Bergsma, Anita Schat en André v.d. Meulen

  

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button