Sport

Fenna en Iris turnen naar podiumplaatsen

FERWERD – Zaterdag 6 maart werden er in Ferwerd de tweede plaatsingswedstrijden niveau F, G en H gehouden. Voor GVV deden hier 12 turnsters aan mee; Wianna Banga, Froukje Idema, Gerrieke Ellens, Jessica Dijkstra, Danielle van Wieren, Jildau Vellinga, Jildou van Smeden, Mariska Dijkstra, Jannah van der Velde, Iris Helder, Fenna Peterson en Baukje Kramer.

In de eerste wedstrijd van de dag kwamen Wianna Banga, Froukje Idema, Gerrieke Ellens en Jessica Dijkstra in actie. Deze meiden turnen niveau H. Froukje behaalde een mooi puntentotaal van 40,13 en werd 6e. Teamgenoot Gerrieke scoorde 40,03 en werd 7e. Wianna werd in dezelfde categorie 9e en scoorde 38,25 punten. Jesscia Dijkstra werd 6e met een score van 26,70.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan; Jildou van Smeden, Jildau Vellinga, Danielle van Wieren en Mariska Dijkstra. De meiden turnden een keurige wedstrijd. De meiden turnen Junior niveau G. Een grote categorie turnsters. Danielle scoorde 44,48 en werd 6e, Mariska behaalde 43,78 punten en werd 9e. Jildou werd 14e met 42,98 en Jildau werd 15e met 42,50 punten.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Jannah van der Velde, Iris Helder, Baukje Kramer en Fenna Peterson. Fenna en Baukje turnen jeugd 2 niveau F. De meiden turnden een erg goede wedstrijd en behaalde mooie resultaten. Baukje behaalde 31.925 punten en werd 5e. Fenna behaalde in dezelfde categorie 42.075 punten en mocht het podium betreden en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij de Junioren F kwamen Jannah en Iris in actie. Jannah turnde naar een 5e plek met een puntentotaal van 44,28. Iris behaalde 44,85 punten. Ook zij mocht het podium betreden en de bronzen medaille in ontvangst nemen. Welke meiden er doorstromen naar de Friese Kampioenschappen is nog niet bekend. De Friese Kampioenschappen worden gehouden op 16 april in Makkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button