Sport

Fietstoertocht in Surhuisterveen voor ‘Fiets voor een Huis’

SURHUISTERVEEN – Vanaf Brasserie Kolkzicht, De Kolk 23 te Surhuisterveen wordt zaterdag 23 mei a.s. een grote fietstoertocht gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan ‘Fiets voor een Huis’. Voor dit doel beklimt Team Surhuisterveen op 22 augustus 2015 fietsend en lopend de Col du Galibier (2645 meter) in de Franse Alpen. Deze gevreesde Alpenreus is dit jaar ook opgenomen in het etappeschema van de Tour de France.

Het is de tweede keer dat deze toertocht wordt georganiseerd. “De eerste editie was een groot succes, een vervolg kon niet uitblijven”, laat medeorganisator Jack Bouw weten. De afstanden zijn ook dit jaar 25 km (starttijd 8.00-11.00 uur), 60 km (8.00-10.00 uur) en 100 km (8.00-9.00 uur). De inschrijfkosten zijn € 7,50 voor de beide langste afstanden en € 5,00 voor de 25 km. Kinderen tot 12 jaar betalen € 2,50, zij ontvangen tevens een medaille als herinnering. Alle deelnemers ontvangen een gratis lot voor de grote verloting voor ‘Fiets voor een Huis’ met kans op een van de mooie prijzen.

Ook deelnemers op elektrische fietsen zijn welkom. De inschrijving is bij de start in Brasserie Kolkzicht, maar er kan ook online worden ingeschreven via www.wielrennensurhuisterveen.nl, de website van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Deze stichting organiseert elk jaar de Pieter Weening Classic, de Profronde Surhuisterveen en de Internationale Centrumcross.

De fietstoertocht voor ‘Fiets voor een Huis’ wordt eveneens verreden onder auspiciën van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen, die is aangesloten bij de NTFU. Op zaterdag 12 februari van dit jaar werd voor hetzelfde doel ook al een veldtoertocht georganiseerd. Team Surhuisterveen, dat bestaat uit Joop Atsma, Jack Bouw, Emi Nieuwenhuis, Tea Atsma, Ronnie van der Veen, Thom van der Heide en Ytzen Borger, gaat zich inzetten voor de bouw van minimaal tien huizen in Bangladesh, een land dat regelmatig geteisterd wordt door overstromingen.

‘Fiets voor een Huis’ is een project van Wereldfoundation, waarvan profwielrenner Bauke Mollema en Studio Sport verslaggever Herbert Dijkstra ambassadeur zijn. De slogan van de Feansters is: ‘Wij een huis, zij een huis’. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Jack Bouw (0512-363555; 06-12258439).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button