Florenz van der Gang turnt naar zilver

MEPPEL/VEENWOUDEN – Zaterdag 16 januari werden er in Meppel de eerst competitiewedstrijd gehouden voor de turners in niveau 10 tot en met 6. Voor GVV Feanwâlden deden er drie turners aan deze wedstrijd mee. Dit zijn Fabian de Vries, Andries Groenewoud en Florenz van der Gang.

Florenz van der Gang turnt jeugd niveau 10. Voor Florenz is dit een niveau omhoog vergeleken met vorig seizoen. Florenz turnt erg netjes en maakte geen grote fouten tijdens de wedstrijden. Tijdens het onderdeel ringen behaalde hij de hoogste score van 16.30. Met een totaalscore van 92.30 mocht Florenz de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Teamgenoten Fabian de Vries en Andries Groenewoud turnen pupil niveau 10. Andries turnde vorig jaar nog niveau 12 en heeft een grote sprong vooruit gemaakt. De wedstrijd begon bij het onderdeel voltige. De heren begonnen sterk en lieten prachtige oefeningen zien. Het volgende onderdeel was ringen. Hier scoorde Fabian maar liefst 17,55 de hoogste score in deze categorie. Andries liet op het onderdeel sprong zien dat hij erg mooi kan springen. Andries haalde een score van 18,88. Alle zes toestellen verliepen zonder grote fouten. Fabian de Vries werd met een score van 95.13 5e in deze grote categorie van deelnemers. Hiermee is Fabian in de race voor een NK-ticket. Er zullen nog twee wedstrijden volgen, zal Fabian dan in de competitie vijfde blijven plaatst hij zich voor de Nederlandse Kampioenschappen. Andries werd met een puntentotaal van 90.18 16e. Een mooi plek als je debuteert naar deze zware categorie.