HoofdnieuwsRegionaal

FNV Bondgenoten: Nieuwe cao Essentra met 3% loonsverhoging

BUITENPOST – De werknemers van Essentra (kunststof extrusiebedrijf) in Buitenpost  hebben vrijdagmiddag met grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Onder luid gejoel en met applaus werd het nieuwe eindbod van de werkgever met onder meer een loonsverhoging van 3 procent aangenomen. Petra Zuidema, bestuurder FNV Bondgenoten: “De sfeer hier is fantastisch. Er is een enorme solidariteit. Doordat alle werknemers hier voor geknokt hebben, is nu dit fantastische resultaat behaald.”

Donderdagavond rond 22:00 uur legden de werknemers nog het werk neer voor 24 uur, omdat het eindbod van de werkgever toen niet in de buurt kwam van hun eisen. Nu is een cao afgesproken vanaf 1 januari 2014 met een looptijd van 14 maanden en een structurele loonsverhoging van 3%. Daarnaast behouden de werknemers hun resultaatafhankelijke beloning. Dit staat gelijk aan zo’n 1.1% meer loon. De ouderendagen blijven gehandhaafd en alle uitzendkrachten in bestaande functies krijgen vanaf hun eerste werkdag betaald volgens het cao-loon.

Toon Wennekers, arbeidsvoorwaardencoördinator van FNV Bondgenoten: “De werknemers bij Essentra hebben laten zien dat Koopkracht en Echte Banen geen loze kreet is, maar een resultaat dat je met elkaar kan bereiken. Deze cao is dan ook een voorbeeld voor de vele cao’s die nog moeten worden afgesloten en laat zien dat wat wij eisen, in tegenstelling tot wat anderen ons willen doen geloven, wel degelijk past in deze tijd”.

Zodra meer duidelijkheid is vanuit het Kabinet over de WW zullen de vakbonden en Essentra weer om tafel gaan. Doel van dat overleg  is voor de bonden om conform het sociaal akkoord de WW op peil te houden.

De productie in de fabriek stond tot vanmiddag 14:00 uur stil, maar direct na de instemming van hun leden hebben de vakbonden hen gevraagd het werk te hervatten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button