Fokke Zijlstra wijst WTOC de weg

RIJPERKERK – Er wachtte WTOC een op voorhand lastige tegenstander. De thuiswedstrijd had WTOC geen schijn van kans. Na wat aftasten van elkaars mogelijkheden bleek dat Rijperkerk iets gemakkelijker voetbalde dan WTOC. Grote kansen deden zich niet voor. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd wat tot veel balverlies leidde. De inzet van beide partijen vergoedde veel qua kijkspel. Uit een hoekschop voor WTOC kopte een Rijperkerk verdediger de bal tegen de lat.Even later een ziedend schot van Sybren Bosma kwam buiten het bereik van doelman Albert Alma tegen de paal.

De tweede helft zette Rijperkerk druk en kon WTOC niet veel meer doen dan verdedigen.Fokke Zijlstra voorkwam een Rijperkerk voorsprong door een inzet Johannes Meijer uit zijn doel te ranselen. Een overtreding van Erik Jan Dijkstra binnen de zestien dus ging de bal op de stip. Mark Hendriks mocht het karwei klaren.

Zijn inzet werd op formidabele wijze door doelman Fokke Zijlstra gestopt. Naarmate de tijd vorderde kreeg WTOC weer wat grip op de wedstrijd wat tot een paar kleine kansjes leidde.

In de 83e minuut kwam WTOC op voorsprong. Sipke Bijlstra zette de bal voor en Jaap de Bruin scoorde. De grensrechter van Rijperkerk dacht buitenspel gezien te hebben. Scheidsrechter H van der Bij keurde zeer terecht het doelpunt toe omdat van buitenspel geen sprake was. 0-1.Rijperkerk probeerde de stand te wijzigen wat WTOC wist te voorkomen

Aan WTOC zijde vielen drie onnodige gele kaarten wat met de vele geblesseerden de nodige problemen kan opleveren bij schorsingen.

Foto’s: Jantsje Wiersma