HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Foodwalk: kennis maken met de eigen natuur

KOLLUM/BUITENPOST – De derde editie van het hap & stap event van de Foodwalk Buitenpost-Kollum vindt plaats op zondag 21 mei van 12.00-17.00 uur. Je kunt die dag de ruim 6 km lange wandelroute door het landschap bij Buitenpost en Kollum lopen met de speciale ‘Hap & Stap’ kaart. Hiermee kun je bij 5 bedrijven op de route een stempel halen en heerlijk vertoeven onder genot van een drankje en hapje gemaakt van wilde kruiden. De Foodwalk start bij De Kruidhof in Buitenpost. De kaarten zijn bij Cadeau- & Streekwinkel Op ‘e Stâl in Buitenpost in de voorverkoop en op de dag zelf ook verkrijgbaar bij De Kruidhof.

De wandelroute gaat door het prachtige coulisselandschap tussen Buitenpost en Kollum en langs allerlei eetbare planten en kruiden. Het Tuincafé (gelegen op De Kruidhof), De Kruidhof zelf, Het Bloemenparadyske, De Muzykpleats, OBS De Mienskip en Op ‘e Stâl organiseren het event. Dit zijn tevens de rustpunten op de route.

Elk bedrijf heeft zijn eigen specialiteit. Het Bloemenparadyske teelt biologische snijbloemen, heeft een koffie- en theetuin en een winkel met biologische gerecyclede en handgemaakte producten. Het Bloemenparadyske heeft voor ‘hap-en-stappers’ een heerlijk hapje gemaakt van de gele waterkers. Bij De Muzykpleats speelt de band ‘Sa kint ek’ met popmuziek in een akoestisch jasje. Het Tuincafé heeft een heerlijke menukaart en Op ‘e Stâl heeft diverse streekproducten in de winkel en maakt voor de wandelaar ‘Brandnetelpasta van het Egyptepad’. OBS De Mienskip heeft voor deelnemers een lekkere frisse smoothy met het recept ervan voor thuis.

Met de Hap & Stap kaart toegang tot De Kruidhof en natuurfestival ‘Fête de la nature’
Het Hap & Stap event valt samen met festival ‘Fête de la nature’ bij De Kruidhof. De botanische tuin organiseert diverse activiteiten in het kader van dit festival waarbij natuurbeleving centraal staat. Met de Hap & Stap kaart hebben deelnemers ook gratis toegang tot De Kruidhof en ‘Fête de la nature’.

Kaarten kosten  € 12,- per stuk en zijn bij Op ‘e Stâl in de voorverkoop en op 21 mei ook verkrijgbaar bij De Kruidhof. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Foodwalk: kennis maken met de eigen natuur

Startend bij De Kruidhof in Buitenpost gaat de foodwalk langs leuke locaties en door verschillende landschappen met wilde kruiden, groenten en bijzondere vruchten als watermunt, kleefkruid, zevenblad, meidoorn, hazelaar, vlier, lijsterbes, wilde kers en braam. Wandelaars kunnen zelf wilde kruiden en eetbare planten plukken voor gebruik in de eigen keuken of gebruiken in één van de vele recepten die zijn te vinden op www.foodwalks.nl. De Foodwalk is dan ook een kennismaking met en bewustwording van de natuur om ons heen.
Foodwalk Buitenpost – Kollum is opgezet door Streekkeurmerk Wâldpyk en Landschapsbeheer Friesland en is aangesloten bij de landelijke Foodwalkorganisatie, een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button