Buiten regioOndernemend

Fractievoorzitters Dongeradeel brengen bezoek aan Sionsberg

DOKKUM – Raadsleden en anderen namens de meeste fracties uit de gemeenteraad van de gemeente Dongeradeel brachten op dinsdag 21 juni een bezoek aan Sionsberg. Van Peter Lalkens (financieel directeur) en Marrije Verspuij (manager bedrijfsvoering) kregen zij een uitgebreide rondleiding en werd een terugblik gegeven op het afgelopen jaar. Ook werd vooruitgekeken.

De gemeenteraadsleden waren positief over het nieuwe Sionsberg. Zij zagen dat de afspraken die tijdens de Sionsbergdag in januari 2015 zijn gemaakt met De Friesland Zorgverzekeraar een jaar na dato grotendeels verwezenlijkt zijn. Het nieuwe Sionsberg is niet langer een ziekenhuis, maar wel een centrum waar de bevolking terecht kan voor preventie, diagnostiek en behandeling die zich richt op laagcomplexe zorg.

Tijdens de presentatie gaven Peter Lalkens en Marrije Verspuij een uitgebreide terugblik op het afgelopen jaar. Ook werd stilgestaan bij een aantal innovatieve zorgconcepten waaraan Sionsberg meewerkt, zoals HartWacht. Een 24-uurs telecardioloog voor hartpatiënten op hun smartphone of tablet. HartWacht betekent een doorbraak in eHealth en is een Europese primeur. Het callcenter van HartWacht wordt gevestigd in Sionsberg. Dit brengt extra werkgelegenheid met zich mee.

Tot slot kregen de raadsleden nog een rondleiding door Sionsberg. Daar zagen zij met eigen ogen het eindresultaat van de verbouwingen van onder andere radiologie, de pijnpoli en het anderhalvelijnscentrum. Deze vormen samen met de al eerder verbouwde poliklinieken een in Nederland uniek zorgconcept.

Natuurlijk zijn er nog toekomstplannen. Sionsberg staat daarbij voor innovatie van de zorg en het leveren van die zorg waar in de regio behoefte aan is, met als motto: dichtbij wat kan, ver weg wat moet.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button