EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Fries kampioenschap drakenbootraces in Kollum

KOLLUM – Op zaterdag 22 juni 2013 wordt voor de eerste keer in Fryslân de Friese kampioenschappen drakenbootraces georganiseerd. Plaats van actie is Kollum. Dertig teams uit heel de provincie gaan de strijd met elkaar aan. Welk team mag voor het eerst de wisselbeker mee naar huis nemen? Het wordt een heel spektakel, dat is nu al wel duidelijk.

 

Oproep teams

Durf jij hier met een team aan mee te doen? Kun jij die uitdaging aan? Kom met een team voetballers, volleyballers, schaatsers, boogschieters, dammers, breisters, groep familieleden, collega’s, buurtvereniging, het maakt niet uit, maar kom! De deelnemers moeten wel minimaal 18 jaar oud. Zie voor meer informatie op www.drakenbootfestivalkollum.nl

 

Commissie Drakenbootfestival

De commissie Drakenbootfestival bestaat uit afgevaardigden van Plaatselijk belang Kollum, Ondernemersvereniging HIM, Activiteitenorganisatie APK en de gemeente Kollumerland c.a.

De commissie organiseert vanaf 2013 ieder jaar de FK drakenbootraces in Kollum. In 2012 waren de drakenbootraces onderdeel van het evenement Sail Kollum. Veertien teams uit de gemeente Kollumerland c.a. deden hier aan mee. Het werd een groot succes. Het was direct duidelijk; hier moeten we iets mee. Dit is zo leuk, hier moeten teams uit de hele provincie aan mee kunnen doen. Vandaar nu de Friese kampioenschappen! De wedstrijden worden gehouden in het Kollumer Kanaal, ter hoogte van de straat Molenhoek.

 

DragonFun Events

De organisatie DragonFun Events uit Apeldoorn ondersteunt de commissie bij de organisatie van de wedstrijden. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Drakenboot Federatie (NDBF). Al vele jaren organiseert Dragonfun wedstrijden in Nederland en België. De wedstrijden zijn bij hen in vertrouwde handen

Archief foto’s 2012

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button