Sport

Fries kampioenschap wedstrijdgroep 3 WSBF

NOORDWOLDE – Op 26 mei werd het Fries kampioenschap turnen voor wedstrijdgroep 3 gehouden. De turnsters uit de categorie pupil 1 D4 mochten deze dag het spits afbijten. Janke Havinga turnde alle oefeningen met volle overtuiging en dat resulteerde in een mooie 3e plek. Mieneke de Vries moest genoegen nemen met een plekje net naast het podium, ze werd knap 4e en op de balk is ze zelfs geëindigd op de 3e plaats. Melissa Bouma en Krista Nicolai turnden mooie oefeningen en lieten zien dat ze in dit niveau thuis horen. De oefeningen waren helaas niet goed genoeg voor een podiumplek, Melissa Bouma is 12e geworden en Krista Nicolai 10e in een groot deelnemersveld.

De volgende ronde was he t de beurt aan Janine Alma, Sharon Mozes en Danae Kits. Deze meiden hebben tijdens de plaatsingswedstrijden laten zien dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn en dat blijkt ook weer uit het eindklassement van de wedstrijd, Danae Kits is geëindigd op een 4e plaats, Sharon Mozes op de 5e plaats en Janine Alma op de 6e plaats. Ze turnden alle drie een stabiele wedstrijd en de oefening en werden beloond met mooie punten. Danae Kits is op de sprong 3e geworden, Sharon Mozes op de balk 3e en Janine Alma 4e op vloer en balk.

In ronde drie kwam Marrit Sietzema uit in he t niveau pupil 1 D2, de wedstrijd begon voor haar bij het toestel balk, helaas had ze hier een val, maar de rest van de oefening zag er keurig uit en er werd geëindigd met een mooie afsprong,, ze heeft de val bij balk bij de andere toestellen weer helemaal goed gemaakt. Haar sterkste onderdeel is brug, hierop is ze derde geworden. Uiteindelijk is ze op een mooie 5e plek geëindigd in een groot en sterk deelnemersveld.

Aan het einde van deze dag mochten Irma Wijma, Frida Tabak, Sanne van Til en Sanne Bouma hun kunsten aan de jury tonen. Ook deze meiden zijn het hele seizoen al erg aan elkaar gewaagd. De wedstrijd begon voor hun bij het toestel balk en dat ging erg goed, de dames turnden stabiele oefeningen met een onwijs mooie uitstraling, hierdoor gingen ze met een goed gevoel naar de andere toestellen toe en hebben ze nette oefeningen geturnd. Sanne van Til mocht uiteindelijk op een derde plek komen te staan op het podium. Frida Tabak, Irma Wijma en Sanne Bouma moesten genoeg nemen met een plekje naast het podium.

Iedereen kan met trots terug kijken op een mooie wedstrijddag.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button