Friese Boys haalt eerste zege binnen tegen VCR

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys haalde zaterdag tegen VCR de eerste overwinning van dit seizoen. Na een vroege achterstand werd het 2-1 voor de roodwitten. Er was nauwelijks een minuut gespeeld of VCR werd al gevaarlijk maar het schot van Rienk de Haas ging via de lat over. Toch nam de ploeg uit Rinsumageest een voorsprong. Rienk de Haas trof met een mooie kopbal nu wel het doel, 0-1. Friese Boys had direct gelijk kunnen maken maar René de Jong zag zijn inzet gestopt door doelman René Zwaagstra. Namens de gasten kregen Jouke Hoekstra en Yannick Haakma mogelijkheden op 0-2 maar zij scoorden niet. Arjen Bosma zag zijn inzet naast het VCR-doel rollen. Vlak voor rust werd het gelijk. Na goed werk van invaller James van der Bij belandde de bal bij Hans Feenstra die de 1-1 op het scorebord zette.

In de tweede helft kreeg James van der Bij een kans maar de aanvaller schoot voorlangs. Een kopbal van De Haas ging naast. Invaller Marten Starkenburg schoot hard in maar doelman Zwaagstra redde uitstekend. VCR was nog dicht bij een treffer maar Jen Nilson Pires kopte over na een hoekschop. Friese Boys nam de leiding. Een voorzet van James van der Bij werd door Marten Starkenburg schitterend afgerond, 2-1. James van der Bij schoot nog eens voorlangs. Even later kon Van der Bij na een uitbraak drie keer op rij inschieten maar even zovele keren redde goalie Zwaagstra uitstekend. De laatste kans was voor de gasten maar de lob van Jouke Hoekstra belandde op het doel in plaats van er in. Zo haalde Friese Boys hardwerkend de eerste punten binnen, 2-1.

“Killerinstinct, meer niet ”, antwoordde Marten Starkenburg lachend op de vraag hoe hij het tweede doelpunt had gescoord. “Het ging  achter het standbeen langs. We begonnen niet scherp, het is een raadsel hoe dat kan. In de training zijn we heel scherp en aan het begin van de wedstrijden staan we er niet, dat moet beter. Dit zijn mooie punten die hadden we nodig. We moeten in het begin scherp zijn en blijven voetballen”.

“Over de gehele wedstrijd gezien is de uitslag wel terecht”, vond Anton Prins van VCR. “Vooral in de tweede helft zaten ze er bovenop en hadden ze de wedstrijd kunnen beslissen. Dat deden ze niet waardoor we in de wedstrijd bleven. Wij begonnen wel aardig maar na de 0-1 zakte het weg. De 1-1 was naar mijn mening buitenspel, maar goed, onze grensrechter vlagde niet”.