Friese Boys in slotfase langs Boornbergum

BOORNBERGUM –  Friese Boys heeft de bekerwedstrijd in en tegen Boornbergum met 0-2 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de slotfase.

De eerste kans was voor Boornbergum. Na een actie van Pieter Veenstra kon Joshua Elsenga aanleggen, maar zijn schot ging naast. Twee pogingen van Friese Boys-speler Hans Feenstra gingen naast en een inzet van Arjen Bosma werd door een Boornbergum-verdediger uit de doelmond gehaald. Een nieuwe poging van Hans Feenstra belandde tegen de paal. Sean Humphries nam de bal daarna ineens op de slof, maar ook nu werd het geen doelpunt want de bal ging naast. In de laatste minuut voor de pauze kreeg de thuisclub nog een kans. Na een pass door het centrum kon Patrick Fiene uithalen, maar doelman Auke Hoekstra van de Boys bracht redding.

In de tweede helft was Friese Boys heer en meester. Doelman Thom van der Heide van de thuisclub redde op inzetten van Hans Feenstra en Erik Hilboezen. Een kopbal van Hans Feenstra leek een doelpunt op te leveren, maar Van der Heide redde knap. Een schot van Arjen Bosma verdween over het doel. Tien minuten voor tijd viel de bevrijdende goal. Na een voorzet van Allard Wijbenga scoorde de ingevallen Jilt Nicolai, 0-1. Nadat Nicolai nog eens naast had gekopt scoorde Erik Hilboezen in de slotminuut de beslissen goal, 0-2.