Sport

Friese Boys komt niet langs Drogeham

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Drogeham niet in winst kunnen omzetten. Weliswaar namen de roodwitten een 1-0 voorsprong maar de gasten wisten toch nog langszij te komen. Het eerste gevaar kwam van Friese Boys: Erik Hilboezen tikte de bal in de handen van doelman Jacob-Sietse Bremer na een voorzet van Arjen Bosma. Daarna nam Hans Feenstra een voorzet van James van der Bij ineens op de slof maar opnieuw was doelman Bremer het eindstation. Na een fout in de Drogeham-defensie kon Hans Feenstra even later alleen op Bremer afgaan. Feenstra passeerde de doelman maar zag zijn inzet daarna via de paal voor het doel langs rollen. Daarna liet Drogeham zich voor het eerst zien: Een hard schot van Peter Poortman werd prachtig gestopt door Boys-doelman Auke Hoekstra. Pogingen van Arjen Bosma en René de Jong leverden geen doelpunt op voor de thuisclub waarna Peter Poortman nog eens rakelings naast het Friese Boys-doel knalde.

Na de thee nam Friese Boys de leiding: Erik Hilboezen lanceerde Arjen Bosma die doelman Bremer passeerde, 1-0. Nadat een vrije trap van Rintze de Vries over ging kwam Drogeham gelijk toen Tinus Huisma raakschoot, 1-1. Doelman Bremer van de gasten greep goed in bij een kans van invaller Marten Starkenburg. Aan de andere kant redde Auke Hoekstra op zijn beurt bij een inzet van Henk Huisma. De laatste kans was voor René de Jong. Deze wist Friese Boys de overwinning niet te bezorgen want opnieuw redde Bremer waardoor het 1-1 bleef.

 

“In de tweede helft mag je blij zijn dat je gelijk komt” vond doelpuntenmaker Tinus Huisma van Drogeham. “ Friese Boys zette druk naar voren, dat was moeilijk voor ons”. Net als vorig seizoen scoorde Huisma de gelijkmaker: “Ik kapte een man uit en zag de hoek vrij liggen. De bal stuitte mooi binnen. We hebben een nieuwe trainer en enkele jonge jongens erbij. De trainer wil opbouwend voetbal spelen. We moeten nog wennen aan de veldbezetting. Als we erin blijven hebben we het goed gedaan”

“Beide teams hadden kansen maar ik vind dat wij de winst verdienden” aldus aanvaller James van der Bij van Friese Boys. “Met mijzelf gaat het tot nu toe redelijk maar ik ben nog niet helemaal fit, daarom is het nog niet optimaal. Ik denk dat wij met onze kwaliteiten en met maximale inzet en wilskracht bovenin kunnen eindigen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button