Friese Boys onderuit in bekerstrijd

TWIJZEL ­ Voor de bekercompetitie speelde Friese Boys een uitwedstrijd tegen SC Twijzel. De thuisclub toonde zich slagvaardiger en won met 3-0.

SC Twijzel nam al snel een voorsprong: Een scherp indraaiende hoekschop van Kees Jongsma verdween via de vuisten van Friese Boys-doelman Auke Hoekstra in het doel, 1-0. Friese Boys was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van André Stam werd door doelman Jack Kruize over de lat getikt. Een kopbal van Twijzel-verdediger Arjan Douma verdween over de lat. Kees Jongsma was dicht bij 2-0, maar via de handen van doelman Hoekstra trof hij de paal. Een schot van René de Jong werd een prooi voor doelman Kruize.

De tweede helft begon met een schot van Wietse van der Land, maar Kruize redde opnieuw. Johannes van der Meulen richtte in de handen van Auke Hoekstra. De ingevallen Sean Humphries was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast. Een schot van René de Jong werd door Kruize uit de hoek geplukt en ook Allard Wijbenga zag zijn inzet gestopt. Een foutieve terugspeelbal werd Friese Boys noodlottig, want Jelle Pilat onderschepte de bal en scoorde, 2-0. In de slotminuten kreeg Johannes van der Meulen de nodige ruimte en hij zette de 3-0 eindstand op het scorebord.

“SC Twijzel was scherper”, vond Friese Boys-speler René de Jong. “We hadden niet veel kansen; tot de 16-meter ging het goed en daarna hield het op.  Hun keeper was goed en het zat ons ook niet mee”.

“Een mooi begin”, vond Kees Jongsma van Twijzel. “Het draait momenteel uitstekend bij ons. De 1-0 was gelukkig;  de bal ging via de keeper in het doel. In de tweede helft ging Friese Boys in de aanval en kregen we meer ruimte. Onze keeper was heel goed vandaag”.