Friese Boys speelt 2 keer gelijk

KOLLUMERZWAAG – Na drie achtereenvolgende overwinningen kwam Friese Boys thuis tegen Drogeham niet tot winst. Het werd 2-2. Bij de rust leidde Friese Boys nog wel met 1-0.

Reeds na vijf minuten nam Friese Boys de leiding. Na een pass van Jilt Nicolai controleerde Sander Hoekstra de bal goed en scoorde beheerst, 1-0. Nadat Wietse van der Land namens Friese Boys  uit een vrije trap naast schoot, was Drogeham dicht bij de gelijkmaker. Jan Spinder trof uit een vrije trap hard de lat. Daarna gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. Pal voor de pauze schoot Wietse van der Land rakelings naast.

Direct na de thee moest Friese Boys-doelman Auke Hoekstra uit zijn doel komen om Jan Spinder van scoren af te houden. Sander Hoekstra kopte na een voorzet van René de Jong van dichtbij in, maar doelman Jacob-Sietse Bremer van Drogeham redde prima. Het werd gelijk toen een voorzet van Anne-Roy Visser uiteindelijk voor de voeten van Peter Poortman belandde die raak schoot, 1-1. Sander Hoekstra kreeg een nieuwe kopkans (voorzet Erik Hilboezen), maar opnieuw redde doelman Bremer. Twintig minuten voor tijd kwam Friese Boys toch op voorsprong toen Wietse van der Land hard raak knalde, 2-1. Drogeham gaf niet op en kwam zeven minuten voor tijd langszij: Na een aanval door het centrum scoorde Tinus Huisma, 2-2. In blessuretijd had Jan Spinder de gasten aan de volle winst kunnen helpen maar zijn schot werd gestopt door Auke Hoekstra. “Ik moest met mijn rechterbeen schieten, dat is mijn verkeerde been. Ik raakte de bal niet goed”, aldus Spinder na afloop over de gemiste kans. “Maar goed, met 2-2 mogen we tevreden zijn, we hebben hard gewerkt en komen twee keer terug van een achterstand”. “Qua voetbal hebben we niet gebracht wat we de laatste weken lieten zien”, vond Sander Hoekstra van Friese Boys. “Drogeham werkte hard en kwam enigszins gelukkig gelijk. Ik kreeg twee goede kansen, maar de keeper pakte ze goed. De vorige wedstrijd gingen ze erin, nu niet”.

RINSUMAGEEST – Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd VCR – Friese Boys op het programma. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2. Daarmee bleek de thuisclub allerminst tevreden. Na een kwartier kwam VCR op voorsprong. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys speelde de bal te ver voor zich uit en Jen Nilson Pires profiteerde, 1-0. Nog in dezelfde minuut had de thuisclub de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar Anton Prins miste alleen voor het doel door naast te schieten. Pires nam de bal na 25 minuten ineens op de slof, maar de bal belandde in de handen van goalie Hoekstra. Tegen het rustsignaal kwamen de Boys gelijk. Scheidsrechter Lips kende een penalty toe na een overtreding van doelman René Zwaagstra op Arjen Bosma. De VCR-doelman stopte