Friese Boys verliest laatste competiewedstrijd

GROOTEGAST – De laatste wedstrijd van het seizoen is voor Friese Boys in een nederlaag geëindigd. Tegen FC Grootegast werd met 2-1 verloren.

Nadat Bennie Kits in de handen van Friese Boys-doelman Auke Hoekstra had geschoten nam de thuisclub na tien minuten de leiding toen Johan Beute een voorzet van links verzilverde. Friese Boys dacht aan buitenspel maar scheidsrechter Koper keurde het doelpunt goed, 1-0. Arjen Bosma was na een pass van Wietse van der Land dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Bosma ging via de vingertoppen van doelman Erwin Mensink naast. Na een mislukte uittrap van Mensink kon Sander Hoekstra aanleggen, maar de Grootegast-goalie herstelde zich en keerde het schot. Na een foute pass in de Grootegast-defensie kon Sander Hoekstra even later alleen richting Mensink gaan. De Friese Boys-spits passeerde de doelman, maar schoot toen tegen de lat. De thuisclub probeerde de 2-0 op het scorebord te krijgen, maar pogingen van Herman Veens, Bennie Kits en Roelof Brouwer hadden niet de juiste richting.

In de tweede helft was René de Jong dicht bij de gelijkmaker. Eerst schoot De Jong in handen van goalie Mensink en even later trof hij de paal. Mensink hield Arjen Bosma van scoren af. Het werd toch gelijk door een treffer van André Stam, 1-1. Beide ploegen gingen voor de winst. Ite Hoolsema zag zijn inzet gestopt door Auke Hoekstra en Jelle de Graaf, die vorige week al afscheid nam van het Friese Boys-publiek, schoot naast in zijn laatste wedstrijd. De thuisclub pakte de winst toen Bennie Kits een pass van Rick van Dellen afrondde, 2-1. Beide ploegen kregen daarna nog een mogelijkheid. Rick Buma strandde namens de thuisclub op Auke Hoekstra en Friese Boys-verdediger Pieter Boersma schoot in kansrijke positie naast waardoor het 2-1 bleef.